Cazcabel Tequila Coconut

Cazcabel

Mexico

Cazcabel Coconut Tequila wordt gemaakt met een toevoeging van kokosnoten, afkomstig van Jalisco. In de neus aroma's van zoete kokosnoot en aardse agave. De smaak is rijk, zoet en warm met tonen van kokosnoot. De afdronk is zacht met zoete plantaardige aroma's.

In het stoffige verborgen Jalisco gebergte werd een geneeskundige genaamd Don Cazcabel wereldberoemd door zijn natuurlijke tonics. Mexicanen kwamen van honderden kilometers ver voor de helende krachten van zijn medicijn. Zijn tequila recept bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten die het gebied rondom het gebergte kan bieden en deze filosofie is de inspiratie voor Cazcabel tequila.

Cazcabel tequila wordt gemaakt in een onafhankelijke micro-distilleerderij in de stad Arandas, gelegen in het oosten van de staat Jalisco in Mexico. Arandas is gelegen in een regio dat bekend staat als ‘Los Altos’, de hooglanden van Jalisco. De hoge ligging van Arandas zorgt ervoor dat de agave goed gehydrateerd blijven en dat ze opgroeien in een minerale en voedingsrijke grond, waardoor ze groter en gezonder dan waar ook in Jalisco kunnen worden. Eenmaal geoogst gebruiken ze autoclaven om de piñas (het hart van de plant) te stomen en zo kunnen de koolhydraten en het zetmeel worden omgezet in fermenteerbare suikers.

Cazcabel Coconut Tequila wordt gemaakt met een toevoeging van kokosnoten, afkomstig van Jalisco. In de neus aroma's van zoete kokosnoot en aardse agave. De smaak is rijk, zoet en warm met tonen van kokosnoot. De afdronk is zacht met zoete plantaardige aroma's.

Op voorraad
SKU
6326110
Inhoud
70 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6326110
LandMexico
ProducentCazcabel
Type/SoortTequila
Inhoud70 CL
Alcoholpercentage34%
FlesafsluitingKurk

In het stoffige verborgen Jalisco gebergte werd een geneeskundige genaamd Don Cazcabel wereldberoemd door zijn natuurlijke tonics. Mexicanen kwamen van honderden kilometers ver voor de helende krachten van zijn medicijn. Zijn tequila recept bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten die het gebied rondom het gebergte kan bieden en deze filosofie is de inspiratie voor Cazcabel tequila.

Cazcabel tequila wordt gemaakt in een onafhankelijke micro-distilleerderij in de stad Arandas, gelegen in het oosten van de staat Jalisco in Mexico. Arandas is gelegen in een regio dat bekend staat als ‘Los Altos’, de hooglanden van Jalisco. De hoge ligging van Arandas zorgt ervoor dat de agave goed gehydrateerd blijven en dat ze opgroeien in een minerale en voedingsrijke grond, waardoor ze groter en gezonder dan waar ook in Jalisco kunnen worden. Eenmaal geoogst gebruiken ze autoclaven om de piñas (het hart van de plant) te stomen en zo kunnen de koolhydraten en het zetmeel worden omgezet in fermenteerbare suikers.

Cazcabel Coconut Tequila wordt gemaakt met een toevoeging van kokosnoten, afkomstig van Jalisco. In de neus aroma's van zoete kokosnoot en aardse agave. De smaak is rijk, zoet en warm met tonen van kokosnoot. De afdronk is zacht met zoete plantaardige aroma's.

Tequila als medicijn

In het stoffige verborgen Jalisco gebergte werd een geneeskundige genaamd Don Cazcabel wereldberoemd door zijn natuurlijke tonics. Mexicanen kwamen van honderden kilometers ver voor de helende krachten van zijn medicijn. Zijn tequila recept bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten die het gebied rondom het gebergte kan bieden en deze filosofie is de inspiratie voor Cazcabel tequila.

Cazcabel Tequila is verkrijgbaar in de smaken Blanco, Honey, Coffee, Coconut en Reposado.

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Het productieproces

Cazcabel tequila wordt gemaakt in een onafhankelijke micro-distilleerderij in de stad Arandas, gelegen in het oosten van de staat Jalisco in Mexico. Arandas is gelegen in een regio dat bekend staat als ‘Los Altos’, de hooglanden van Jalisco. De hoge ligging van Arandas zorgt ervoor dat de agave goed gehydrateerd blijven en dat ze opgroeien in een minerale en voedingsrijke grond, waardoor ze groter en gezonder dan waar ook in Jalisco kunnen worden.

Eenmaal geoogst gebruiken ze autoclaven om de piñas (het hart van de plant) te stomen en zo kunnen de koolhydraten en het zetmeel worden omgezet in fermenteerbare suikers.

Na 10 dagen fermentatie in stalen tanks wordt Cazcabel gedestilleerd en koud gefilterd om eventuele onzuiverheden te verwijderen. De combinatie van deze processen geeft Cazcabel tequila de mooie ronde, zachte en uitgebalanceerde smaak.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Mexico

Mexico is het land van zon, taco’s, azteken en quacemole, maar vooral ook het land van tequila. Het distillaat wordt gemaakt op basis van het sap van de blauwe agave. Deze grote vetplant met stekelige bladeren komt veel voor in bepaalde delen van Mexico, zoals het gebied rond Santiago de Tequila en de Mexicaanse Hooglanden van de provincie Jalisco. De vulkanische bodem maakt deze omgeving zeer geschikt voor het verbouwen van de blauwe agave waarvan er meer dan 300 miljoen worden geoogst per jaar.

De productie van tequila ligt van oudsher in de staat Jalisco, rondom de stad Tequila, waarnaar de drank vernoemd is. Tequila mag alleen tequila heten als het van de blauwe weber-agave wordt gedistilleerd en in één van de vijf tequilaregio’s in Mexico wordt geproduceerd: Guanajuato, Michoacán, Nayarit, Tamaulipas en Jalisco. Net als bij wijn speelt terroir een grote rol bij tequila. Zo zijn de tequila’s in grote lijnen uit de hooglanden (Los Altos) meer grasachtig en soms wat zoeter, terwijl die uit het laagland (El Valle) meer aards en mineralig zijn. Tequila moet voor 51% uit agave bestaan en wordt aangevuld met een distillaat van suikkerriet. De hoogste kwaliteit tequila’s worden echter altijd van 100% agave gemaakt.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"