Bottega Cappuccino Crema

BOTTEGA

Italie

Het boeket heeft een harmonieuze balans tussen koffie en melk, met tonen van geroosterde granen, karamel, cacao, vanille en tonen van bloemen en gedroogd fruit. De smaak wekt interesse en is verleidelijk en overtuigend met tonen van room vergezeld met de aangename bittere smaak en de uitgebalanceerde zuurgraad van koffie. 

Cappuccino is een drank gemaakt van koffie en gestoomde melk. In Italië, het land waar het het meest voorkomt, wordt het traditioneel 's morgens, bij het ontbijt of na het ontbijt geconsumeerd, nooit tijdens de maaltijden. Historisch gezien wordt de uitvinding van deze beroemde Italiaanse drank toegeschreven aan kapucijner monnik Marco d'Aviano (1631-1699). Het verhaal gaat dat toen hij in Wenen was, de monnik een café binnenging en, niet in staat om de koffie zo sterk te drinken, vroeg om het zoeter te maken. Ze brachten hem wat melk en de vloeistof werd lichter, waardoor het dezelfde kleur kreeg als de religieuze gewoonte van de monnik. "Kapuziner!" riepen de beschermheren van de afkomst. Tijdens de 18e eeuw verspreidde de drank zich voornamelijk in Friuli Venezia Giulia en door het Oostenrijks-Hongaars rijk. Aan het einde van dezelfde eeuw concentreerde de cappuccino-trend zich op het handmatig bereiden van melkschuim, maar het werd pas aan het begin van de 20e eeuw, met de introductie van de eerste espressomachines op de markt, dat de drank zijn echte uiterlijk begon te krijgen dankzij de bereiding van melkschuim.

Bottega Cappuccino is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door onmiskenbare tonen van melk en koffie. Het wordt geproduceerd met melk van de Alpen, dat lang wordt gekookt met verschillende koffieselecties. Dit zijn fijne Arabica-variëteiten van Ethiopische oorsprong. Het Afrikaanse land wordt gekenmerkt door ruige bergen en uitgestrekte vlaktes en wordt beschouwd als de bakermat van de koffie. Door de toevoeging van suiker krijgt Bottega Cappuccino een vleugje uitgebalanceerde zoetheid en aangename romigheid.

Het boeket heeft een harmonieuze balans tussen koffie en melk, met tonen van geroosterde granen, karamel, cacao, vanille en tonen van bloemen en gedroogd fruit. De smaak wekt interesse en is verleidelijk en overtuigend met tonen van room vergezeld met de aangename bittere smaak en de uitgebalanceerde zuurgraad van koffie. 

Dankzij het matige alcoholgehalte is het heerlijk om koud te serveren aan het einde van de maaltijd of in combinatie met koffie of roomijs.

Op voorraad
SKU
6326980
Inhoud
50 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6326980
LandItalie
ProducentBOTTEGA
Type/SoortLikeuren
Inhoud50 CL
Alcoholpercentage15%
VeganJa

Cappuccino is een drank gemaakt van koffie en gestoomde melk. In Italië, het land waar het het meest voorkomt, wordt het traditioneel 's morgens, bij het ontbijt of na het ontbijt geconsumeerd, nooit tijdens de maaltijden. Historisch gezien wordt de uitvinding van deze beroemde Italiaanse drank toegeschreven aan kapucijner monnik Marco d'Aviano (1631-1699). Het verhaal gaat dat toen hij in Wenen was, de monnik een café binnenging en, niet in staat om de koffie zo sterk te drinken, vroeg om het zoeter te maken. Ze brachten hem wat melk en de vloeistof werd lichter, waardoor het dezelfde kleur kreeg als de religieuze gewoonte van de monnik. "Kapuziner!" riepen de beschermheren van de afkomst. Tijdens de 18e eeuw verspreidde de drank zich voornamelijk in Friuli Venezia Giulia en door het Oostenrijks-Hongaars rijk. Aan het einde van dezelfde eeuw concentreerde de cappuccino-trend zich op het handmatig bereiden van melkschuim, maar het werd pas aan het begin van de 20e eeuw, met de introductie van de eerste espressomachines op de markt, dat de drank zijn echte uiterlijk begon te krijgen dankzij de bereiding van melkschuim.

Bottega Cappuccino is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door onmiskenbare tonen van melk en koffie. Het wordt geproduceerd met melk van de Alpen, dat lang wordt gekookt met verschillende koffieselecties. Dit zijn fijne Arabica-variëteiten van Ethiopische oorsprong. Het Afrikaanse land wordt gekenmerkt door ruige bergen en uitgestrekte vlaktes en wordt beschouwd als de bakermat van de koffie. Door de toevoeging van suiker krijgt Bottega Cappuccino een vleugje uitgebalanceerde zoetheid en aangename romigheid.

Het boeket heeft een harmonieuze balans tussen koffie en melk, met tonen van geroosterde granen, karamel, cacao, vanille en tonen van bloemen en gedroogd fruit. De smaak wekt interesse en is verleidelijk en overtuigend met tonen van room vergezeld met de aangename bittere smaak en de uitgebalanceerde zuurgraad van koffie. 

Dankzij het matige alcoholgehalte is het heerlijk om koud te serveren aan het einde van de maaltijd of in combinatie met koffie of roomijs.

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"