Delas Frères Côte Rôtie 'Seigneur Maugiron' AOC 2019

Delas Frères

Frankrijk

Deze wijn gaat goed samen met lam, parelhoen of eend, maar past ook prima bij asperges en truffels. De Côte-Rôtie rijpt langzaam en kan zeer oud worden, wel 5 tot 15 jaar.

De Côte-Rôtie is één van de oudste wijngebieden van Frankrijk. De Romeinen hebben het goed ontwikkeld. Côte-Rôtie is sedert 1940 geklasseerd als AOC voor de rode wijnen. Het alcoholpercentage moet minstens 10% bedragen. De opbrengst mag maximaal 40 hectoliter per hectare opleveren. De rode wijn moet voor minstens 80% uit de syrah druif bestaan en voor maximum 20% viognier.

Deze cuvée Côte Rotie Delas Seigneur de Maugiron is een mix van druiven uit de Côte Brune en de Côte Blonde. De wijngaarden bevinden zich in de provincie Rhône tegen zeer steile hellingen die op het zuiden en zuidwesten zijn gelegen. De Côte-Rôtie wordt verdeeld in de Côte brune, Côte blonde en Côte rosier.

Bij de verwerking van de druiven na de oogst, moeten de blauwe en witte druiven samen vergist worden. De vinificatie duurt 2 à 3 weken en vindt plaats bij een relatief hoge gistingstemperatuur van 28-32°C. Na de eerste alcoholische gisting vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijnen eind november op vaten worden opgelegd. De fustopslag duurt relatief lang (15 tot 30 maanden).

Deze wijn gaat goed samen met lam, parelhoen of eend, maar past ook prima bij asperges en truffels. De Côte-Rôtie rijpt langzaam en kan zeer oud worden, wel 5 tot 15 jaar.

Niet op voorraad
SKU
8203660
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8203660
LandFrankrijk
WijnsoortRood
Oogstjaar2019
StreekRhône
ProducentDelas Frères
AppellatieCôte-Rotie
DruifSyrah
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur16 - 18
Houten kistJa, per 6 flessen
FlesafsluitingKurk

De Côte-Rôtie is één van de oudste wijngebieden van Frankrijk. De Romeinen hebben het goed ontwikkeld. Côte-Rôtie is sedert 1940 geklasseerd als AOC voor de rode wijnen. Het alcoholpercentage moet minstens 10% bedragen. De opbrengst mag maximaal 40 hectoliter per hectare opleveren. De rode wijn moet voor minstens 80% uit de syrah druif bestaan en voor maximum 20% viognier.

Deze cuvée Côte Rotie Delas Seigneur de Maugiron is een mix van druiven uit de Côte Brune en de Côte Blonde. De wijngaarden bevinden zich in de provincie Rhône tegen zeer steile hellingen die op het zuiden en zuidwesten zijn gelegen. De Côte-Rôtie wordt verdeeld in de Côte brune, Côte blonde en Côte rosier.

Bij de verwerking van de druiven na de oogst, moeten de blauwe en witte druiven samen vergist worden. De vinificatie duurt 2 à 3 weken en vindt plaats bij een relatief hoge gistingstemperatuur van 28-32°C. Na de eerste alcoholische gisting vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijnen eind november op vaten worden opgelegd. De fustopslag duurt relatief lang (15 tot 30 maanden).

Deze wijn gaat goed samen met lam, parelhoen of eend, maar past ook prima bij asperges en truffels. De Côte-Rôtie rijpt langzaam en kan zeer oud worden, wel 5 tot 15 jaar.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8355"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Rhônevallei

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.

Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6920"