Delas Frères Gigondas Les Reinages 2020

Delas Frères

Frankrijk

De kleur is diep granaatrood. In de neus aroma's van zwarte kersen die zullen evalueren naar tonen van bos en kruiden bij oudering. In de mond is de wijn warm en bedwelmend met een zijdezachte textuur en een prachtige afdronk.

Al meer dan 180 jaar legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van wijngaarden in de noordelijke wijndomeinen van de Rhône-vallei (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs. Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.

Het wijnhuis koopt kwalitatief hoogwaardige druiven in bij lokale druiventelers voor de appellaties Condrieu, Côte-Rôtie, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Ten slotte onderwerpt Delas Frères alle Cru’s van het zuidelijke gedeelte van de Rhône-vallei (Chateauneuf, Gigondas, Vacqueyras, Côtes-du-Rhône) aan een strenge selectie.

De druiven zijn afkomstig van de Les Reinages wijngaard in Gigondas met een ondergrond van rode klei en steenachtige alluvium verdeeld over de hellingen en brede terrassen. Het klimaat is warm en droog, maar wordt beïnvloed door de  verkoelende 'Mistral-wind'. De vinificatie gebeurt in roestvrijstalen tanks en er komt geen houtopvoeding aan te pas om te frisse aroma's te behouden.

De kleur is diep granaatrood. In de neus aroma's van zwarte kersen die zullen evalueren naar tonen van bos en kruiden bij oudering. In de mond is de wijn warm en bedwelmend met een zijdezachte textuur en een prachtige afdronk.

Perfect als begeleider van maaltijden met rijke sauzen, wild en rood vlees gerechten.

Op voorraad
SKU
8204070
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8204070
LandFrankrijk
WijnsoortRood
Oogstjaar2020
StreekRhône
ProducentDelas Frères
AppellatieGigondas
DruifGrenache, Syrah
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur16 - 18
FlesafsluitingKurk

Al meer dan 180 jaar legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van wijngaarden in de noordelijke wijndomeinen van de Rhône-vallei (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs. Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.

Het wijnhuis koopt kwalitatief hoogwaardige druiven in bij lokale druiventelers voor de appellaties Condrieu, Côte-Rôtie, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Ten slotte onderwerpt Delas Frères alle Cru’s van het zuidelijke gedeelte van de Rhône-vallei (Chateauneuf, Gigondas, Vacqueyras, Côtes-du-Rhône) aan een strenge selectie.

De druiven zijn afkomstig van de Les Reinages wijngaard in Gigondas met een ondergrond van rode klei en steenachtige alluvium verdeeld over de hellingen en brede terrassen. Het klimaat is warm en droog, maar wordt beïnvloed door de  verkoelende 'Mistral-wind'. De vinificatie gebeurt in roestvrijstalen tanks en er komt geen houtopvoeding aan te pas om te frisse aroma's te behouden.

De kleur is diep granaatrood. In de neus aroma's van zwarte kersen die zullen evalueren naar tonen van bos en kruiden bij oudering. In de mond is de wijn warm en bedwelmend met een zijdezachte textuur en een prachtige afdronk.

Perfect als begeleider van maaltijden met rijke sauzen, wild en rood vlees gerechten.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8355"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Rhônevallei

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.

Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6940"