Hubert Brochard Sancerre Blanc Classique AOC 2021

Hubert Brochard

Frankrijk

De wijn is een klassieke uitdrukking van Sauvignon Blanc. Lichtgeel, glanzend en helder van kleur. In de neus aroma's van citrus en passievrucht. Levendige, pittige en frisse aanzet in de mond. Een mooi evenwicht tussen zoet en zuur met kenmerkende citrusvruchten en florale tonen.

Het warm kloppende hart van Frankrijk bevindt zich in het midden van het land: de Loire. De ziel van dit gebied wordt gevormd door de streek Sancerre, beroemd om zijn wijn. Hier woont de familie Brochard, wijnmakers van huis uit. Aimée Brochard erfde de wijngaarden van haar vader in het begin van de twintigste eeuw. Het domein wordt nu gerund door de vijfde en zesde generatie Brochards met 152 hectare eigen wijngaarden in Sancerre, Pouilly-Fumé en Vin de Pays du Val de Loire. Ze produceren uitstekende kwaliteitswijnen en gebruiken de beste moderne technieken.

De wijngaarden zijn verdeeld over de beste klei-, silex en kalkhellingen en ze produceren wijnen die het terroir van hun regio tot uitdrukking brengen. Domaine Hubert Brochard is tevens een van de weinige producenten van Sancerre die de meeste druiven met de hand blijven plukken. De kelders van Brochard liggen in het centrum van het pittoreske plaatsje Chavignol, bekend van het overheerlijke geitenkaasje Crottin de Chavignol.

De Sauvignon Blanc druiven voor deze Sancerre zijn afkomstig 220 stukken wijngaard verdeeld over 7 dorpen. Ze hebben een ondergrond van kalk, klei en vuursteen en de gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 30 jaar. De druiven worden met de hand geoogst en machinaal ontsteeld, waarna ze zacht geperst worden. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur in temperatuurgestuurde roestvrijstalen tanks.

De wijn is een klassieke uitdrukking van Sauvignon Blanc. Lichtgeel, glanzend en helder van kleur. In de neus aroma's van citrus en passievrucht. Levendige, pittige en frisse aanzet in de mond. Een mooi evenwicht tussen zoet en zuur met kenmerkende citrusvruchten en florale tonen.

Perfect bij zeevruchten, vis en kaas en dan vooral bij de beroemde Crottin de Chavignol.

Op voorraad
SKU
8206150
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8206150
LandFrankrijk
WijnsoortWit
Oogstjaar2021
StreekLoire
ProducentHubert Brochard
AppellatieSancerre
DruifSauvignon Blanc
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
FlesafsluitingKurk

Het warm kloppende hart van Frankrijk bevindt zich in het midden van het land: de Loire. De ziel van dit gebied wordt gevormd door de streek Sancerre, beroemd om zijn wijn. Hier woont de familie Brochard, wijnmakers van huis uit. Aimée Brochard erfde de wijngaarden van haar vader in het begin van de twintigste eeuw. Het domein wordt nu gerund door de vijfde en zesde generatie Brochards met 152 hectare eigen wijngaarden in Sancerre, Pouilly-Fumé en Vin de Pays du Val de Loire. Ze produceren uitstekende kwaliteitswijnen en gebruiken de beste moderne technieken.

De wijngaarden zijn verdeeld over de beste klei-, silex en kalkhellingen en ze produceren wijnen die het terroir van hun regio tot uitdrukking brengen. Domaine Hubert Brochard is tevens een van de weinige producenten van Sancerre die de meeste druiven met de hand blijven plukken. De kelders van Brochard liggen in het centrum van het pittoreske plaatsje Chavignol, bekend van het overheerlijke geitenkaasje Crottin de Chavignol.

De Sauvignon Blanc druiven voor deze Sancerre zijn afkomstig 220 stukken wijngaard verdeeld over 7 dorpen. Ze hebben een ondergrond van kalk, klei en vuursteen en de gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 30 jaar. De druiven worden met de hand geoogst en machinaal ontsteeld, waarna ze zacht geperst worden. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur in temperatuurgestuurde roestvrijstalen tanks.

De wijn is een klassieke uitdrukking van Sauvignon Blanc. Lichtgeel, glanzend en helder van kleur. In de neus aroma's van citrus en passievrucht. Levendige, pittige en frisse aanzet in de mond. Een mooi evenwicht tussen zoet en zuur met kenmerkende citrusvruchten en florale tonen.

Perfect bij zeevruchten, vis en kaas en dan vooral bij de beroemde Crottin de Chavignol.

De ziel van de Loire

Het warm kloppende hart van Frankrijk bevindt zich in het midden van het land: de Loire. De ziel van dit gebied wordt gevormd door de streek Sancerre, beroemd om zijn wijn. Hier woont de familie Brochard, wijnmakers van huis uit. Aimée Brochard erfde de wijngaarden van haar vader in het begin van de twintigste eeuw. Het domein wordt nu gerund door de vijfde en zesde generatie Brochards met 152 hectare eigen wijngaarden in Sancerre, Pouilly-Fumé en Vin de Pays du Val de Loire. Ze produceren uitstekende kwaliteitswijnen en gebruiken de beste moderne technieken.

Beeld

Hand geplukt

De wijngaarden zijn verdeeld over de beste klei-, silex en kalkhellingen en ze produceren wijnen die het terroir van hun regio tot uitdrukking brengen. Domaine Hubert Brochard is tevens een van de weinige producenten van Sancerre die de meeste druiven met de hand blijven plukken. De kelders van Brochard liggen in het centrum van het pittoreske plaatsje Chavignol, bekend van het overheerlijke geitenkaasje Crottin de Chavignol.

 

Beeld

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Loire:

Het uitgestrekte Loiregebied, met wijngaarden zo ver het oog reikt, geldt als het derde wijngebied van Frankrijk. De streek vertoont een grote verscheidenheid aan landschappen, klimaatzones en bodems. Dat is waarom de Loire, dat ook wel de tuin van Frankrijk wordt genoemd, een ongelooflijk breed scala aan wijnen voorbrengt. Van rosé, tot rood, droog en weelderig zoet wit en mousserend uit Touraine en natuurlijk de wereldberoemde witte wijnen uit Sancerre en Pouilly-Fumé, de parels onder de Sauvignon Blanc-wijnen. Hier zijn de wijnen van deze druif op hun best. Stuivend fris, met de typische geuren van kruisbessen en de levendige zuren die zo typerend zijn voor goede Sauvignon wijnen.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6989"