Bernardus Pinot Noir St. Lucia Highlands 2018

Bernardus

VS

Een mooie volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines. Perfect in combinatie met rood vlees, wild, kazen en paté.

Bernardus makes dreams come true.

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. 

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

De Santa Lucia Highlands staan bekend als één van de belangrijkste appellaties van Pinot Noir ter wereld.

De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens volgt een malolactische gisting, waarna de wijn wordt overgeslagen op edelstaal.

Intens dieprode kleur met aroma's van rood fruit, zwarte kersen en vanille. Een mooie volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines.

Perfect in combinatie met rood vlees, wild, kazen en paté.

Op voorraad
SKU
8524290
Inhoud
0.750
Nieuw

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU 8524290
Land VS
Wijnsoort Rood
Oogstjaar 2018
Streek Carmel Valley
Producent Bernardus
Appellatie Santa Lucia Highlands
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.750
Serveer Temperatuur 14 - 16
Aantal per doos 12

Bernardus makes dreams come true.

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. 

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

De Santa Lucia Highlands staan bekend als één van de belangrijkste appellaties van Pinot Noir ter wereld.

De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens volgt een malolactische gisting, waarna de wijn wordt overgeslagen op edelstaal.

Intens dieprode kleur met aroma's van rood fruit, zwarte kersen en vanille. Een mooie volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines.

Perfect in combinatie met rood vlees, wild, kazen en paté.

Over Bernardus

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water.

Beeld

Historie

De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

“Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.”

Beeld

De wijnmaker

Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’.

In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’).

Beeld

Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.

Maak een block aan met identifier: "land-7667"
Maak een block aan met identifier: "streek-6543"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7057"
  1. Bernardus Marinus Jéroboam 2017
    Bernardus
    VS

    De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. 

    Op voorraad
    Art. 8522530
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  2. Bernardus Cabernet Sauvignon 2017
    Bernardus
    VS

    In de neus vind je kruidige aroma's van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma's met sappige smaken van rood fruit met een verfrissende zuurgraad.

    Op voorraad
    Art. 8515100
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  3. Bernardus Chardonnay 'Rosella's' Vineyard 2018
    Bernardus
    VS

    De intense aroma's worden weerspiegeld in de smaak, die prachtig blijft hangen door de lange, crispy afdronk. Drink deze Bernardus Chardonnay Rosella’s Vineyard niet te koud!

    Op voorraad
    Art. 8522790
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  4. Bernardus Pinot Noir 'Rosella's' Vineyard 2015
    Bernardus
    VS

    Heerlijke aroma's van rode kers en cranberry die worden geaccentueerd door tonen van geroosterd eiken en kruiden. Een elegante en verfijnde wijn die deze prachtige wijngaard typeert. 

    Op voorraad
    Art. 8566547
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  5. Bernardus Cabernet Sauvignon Methusalem 2017
    Bernardus
    VS

    In de neus vind je kruidige aroma's van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma's met sappige smaken van rood fruit met een verfrissende zuurgraad.

    Op voorraad
    Art. 8522450
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  6. Bernardus Pisoni Vineyard Pinot Noir 2016
    Bernardus
    VS

    Veel fruit smaken met een geweldige lengte. Deze wijn zal nog mooier worden naar mate hij ouder wordt in een goed geconditioneerde kelder of wijnkoelkast.

    Op voorraad
    Art. 8566529
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad