Zensa Rosato Puglia IGP Bio 2021

Zensa

Italie

De kleur is elegant roze als schelpen en koraal. In de neus mooie aroma's van aardbei, groene meloen, rozen en jasmijm. De smaak toont een geweldige balans tussen exotisch fruit, frisheid, mineraliteit en pittige zuurgraad met een aangenaam lange, verfrissende en aanhoudende afdronk.

ZENSA wordt uitgesproken als Senza, de Italiaanse definitie van "zonder doen" geen chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde druiven.

De druivenrassen worden geselecteerd van low-yielding wijngaarden in de Salento regio in het zuiden van Puglia met druivenstokken tussen de 20 en 25 jaar oud. Hier worden de druivenstokken getraind volgens het Guyot training system. Dit systeem komt uit Frankrijk en heeft in de 19de eeuw Italië bereikt. Een eeuwenoud systeem waarbij de wijnstokken en de vegetatie worden ondersteund door lange stokken met kabels. Dit systeem maakt het snoeien gemakkelijker en doordat de vegetatie en de trossen verder van de bodem groeien (naar boven) haalt dit de suikerconcentratie naar beneden, omdat de wortels langer nodig hebben om warmte af te geven. De aciditeit (zuurgraad) gaat hierdoor iets omhoog.

De Primitivo-druiven worden eind augustus met de hand geplukt en de Negroamaro druiven begin september. De vinificatie van de druivenras gebeurd gescheiden, maar wel op dezelfde manier. De druiven worden ontsteeld en geperst, gekoeld tot ca. 10°C en 6 tot 8 uur op de schil geweekt, waardoor de most een roze tint krijgt. Het sap wordt gescheiden van de most en geplaatst in roestvrijstalen tanks, waar het 36 uur blijft rusten. De fermentatie wordt uitgevoerd met geselecteerde gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 15-16°C gedurende 10 dagen. De wijnen blijven tot half oktober op hun droesem in roestvrijstalen tanks om de extractie van complexe aroma's te maximaliseren voordat ze worden geblend en gebotteld.

De kleur is elegant roze als schelpen en koraal. In de neus mooie aroma's van aardbei, groene meloen, rozen en jasmijm. De smaak toont een geweldige balans tussen exotisch fruit, frisheid, mineraliteit en pittige zuurgraad met een aangenaam lange, verfrissende en aanhoudende afdronk.

Op voorraad
SKU
8530430
Inhoud
75 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8530430
LandItalie
WijnsoortRosé
Oogstjaar2021
StreekPuglia
ProducentZensa
AppellatiePuglia IGP
DruifNegroamaro, Primitivo
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
BiologischJa
VeganJa
FlesafsluitingSchroefdop

ZENSA wordt uitgesproken als Senza, de Italiaanse definitie van "zonder doen" geen chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde druiven.

De druivenrassen worden geselecteerd van low-yielding wijngaarden in de Salento regio in het zuiden van Puglia met druivenstokken tussen de 20 en 25 jaar oud. Hier worden de druivenstokken getraind volgens het Guyot training system. Dit systeem komt uit Frankrijk en heeft in de 19de eeuw Italië bereikt. Een eeuwenoud systeem waarbij de wijnstokken en de vegetatie worden ondersteund door lange stokken met kabels. Dit systeem maakt het snoeien gemakkelijker en doordat de vegetatie en de trossen verder van de bodem groeien (naar boven) haalt dit de suikerconcentratie naar beneden, omdat de wortels langer nodig hebben om warmte af te geven. De aciditeit (zuurgraad) gaat hierdoor iets omhoog.

De Primitivo-druiven worden eind augustus met de hand geplukt en de Negroamaro druiven begin september. De vinificatie van de druivenras gebeurd gescheiden, maar wel op dezelfde manier. De druiven worden ontsteeld en geperst, gekoeld tot ca. 10°C en 6 tot 8 uur op de schil geweekt, waardoor de most een roze tint krijgt. Het sap wordt gescheiden van de most en geplaatst in roestvrijstalen tanks, waar het 36 uur blijft rusten. De fermentatie wordt uitgevoerd met geselecteerde gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 15-16°C gedurende 10 dagen. De wijnen blijven tot half oktober op hun droesem in roestvrijstalen tanks om de extractie van complexe aroma's te maximaliseren voordat ze worden geblend en gebotteld.

De kleur is elegant roze als schelpen en koraal. In de neus mooie aroma's van aardbei, groene meloen, rozen en jasmijm. De smaak toont een geweldige balans tussen exotisch fruit, frisheid, mineraliteit en pittige zuurgraad met een aangenaam lange, verfrissende en aanhoudende afdronk.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-6839"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-6581"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7073"