Bernardus Chardonnay 'Rosella's' Vineyard 2019
Bernardus

De intense aroma's worden weerspiegeld in de smaak, die prachtig blijft hangen door de lange, crispy afdronk. Drink deze Bernardus Chardonnay Rosella’s Vineyard niet te koud!
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard gelegen in het hart van Santa Lucia Highlands en is aangeplant door wijnmaker Gary Franscioni. Het kleine stukje grond waar deze druiven zijn aangeplant produceert de één van de beste Chardonnay druiven van de Highlands.
De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd voordat ze worden geperst en gefermenteerd. De wijn ondergaat complete malolactische vergisting om de body en complexiteit te verrijken. Additioneel wordt ieder vat iedere twee weken handmatig geroerd voordat de wijn geblend en gebotteld wordt.
Rosella's Chardonnay heeft complexe aroma's van rijp wit fruit, kamperfoelie en bakkruiden. Deze intense aroma's worden weerspiegeld in de smaak, die prachtig blijft hangen door de lange, crispy afdronk.
SKU | 8530590 |
---|---|
Land | VS |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2019 |
Streek | Californië |
Producent | Bernardus |
Appellatie | Santa Lucia Highlands |
Druif | Chardonnay |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Vol, rond, romig en fruitig |
Vegan | Ja |
Omschrijving 2 | Santa Lucia Highlands |
Flesafsluiting | Kurk |
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard gelegen in het hart van Santa Lucia Highlands en is aangeplant door wijnmaker Gary Franscioni. Het kleine stukje grond waar deze druiven zijn aangeplant produceert de één van de beste Chardonnay druiven van de Highlands.
De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd voordat ze worden geperst en gefermenteerd. De wijn ondergaat complete malolactische vergisting om de body en complexiteit te verrijken. Additioneel wordt ieder vat iedere twee weken handmatig geroerd voordat de wijn geblend en gebotteld wordt.
Rosella's Chardonnay heeft complexe aroma's van rijp wit fruit, kamperfoelie en bakkruiden. Deze intense aroma's worden weerspiegeld in de smaak, die prachtig blijft hangen door de lange, crispy afdronk.