Dürnberg Rabenstein Grüner Veltliner Reserve 2020

Dürnberg

Oostenrijk

Geuren van rijpe peer en appel met zachte, geroosterde tonen. Mooie body en kruidig in de mond met een lange minerale afdronk. 

Ze zijn partners, vrienden en bondgenoten: Christoph Körner is een gepassioneerde wijnmaker die zijn talenten volledig gewijd heeft aan de ontwikkeling van de wijngaarden en de vinificatie. Matthias Marchesani is als ambassadeur voor de Dürnberg wijnen overal terwereld te vinden. Hij organiseert proeverijen, geeft uitleg over de wijnen en wat Dürnberg zospeciaal maakt. En Georg Klein draagt niet alleen zorg voor de financiële en economische details maar hij is ook de drijvende kracht achter de hedendaagse marketingactiviteiten en de soms onconventionele ideeën hierover. Elk van deze drie mannen heeft zijn eigen meningen vaak verschillen deze. Maar uiteindelijk komen ze er altijd, onder het genot van een fles Rabenstein wel uit.

Weingut Dürnberg is gesitueerd in het dorpje Falkenstein (70 km ten noorden van Wenen) in het historische hart van de Oostenrijkse regio Weinviertel. Het klimaat heeft hete zomers en koude winters. Tezamen met de hoge ligging van de wijngaarden zorgt dit voor uitstekende groei van de druiven en de geconcentreerde aroma’s.

De Rabenstein wijngaard ligt op een zuidoostelijke helling. De wijnstokken zijn tot 50 jaar oud en staat op een ondergrond van harde klei met een hoog percentage kalksteen. De Grüner Veltliner druiven van deze wijngaard tonen het karakter van dit zeer speciale terroir met een subtiele kruidigheid en fijne minerale tonen in de mond, door de perfecte locatie waarvan de bodem profiteert met zon in de ochtend en waar het 's middags niet te warm wordt. Een perfecte zuurgraad is hierdoor verzekerd. 

De druiven werden begin november binnengehaald op een koele temperatuur, gevolgd door contact met schillen van maximaal 48 uur. De fermentatie van de rijpe most vindt plaats op eikenhouten vaten van 1000-1200 liter en de wijn rijpt daar nog zo'n 6 tot 10 maanden.

Geuren van rijpe peer en appel met zachte, geroosterde tonen. Mooie body en kruidig in de mond met een lange minerale afdronk. 

Perfect bij gerookte forel en mierikswortelsaus, asperges met gerookte zalm, gerookte ganzenborst, gebakken/gegrilde zeebaars met venkel en tomaten, gebakken varkenfilet medaillons, geroosterd speenvarken en koolsalade, eersteklas gekookt rundvlees of Beef Wellington.

Op voorraad
SKU
8531140
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8531140
LandOostenrijk
WijnsoortWit
Oogstjaar2020
StreekWeinviertel
ProducentDürnberg
AppellatieWeinviertel Dac
DruifGruner Veltliner
Inhoud75 CL
SmaakRijp fruit, kruidig en mineralig
Serveer Temperatuur10 - 12
Omschrijving 2Weinviertel DAC
FlesafsluitingKurk

Ze zijn partners, vrienden en bondgenoten: Christoph Körner is een gepassioneerde wijnmaker die zijn talenten volledig gewijd heeft aan de ontwikkeling van de wijngaarden en de vinificatie. Matthias Marchesani is als ambassadeur voor de Dürnberg wijnen overal terwereld te vinden. Hij organiseert proeverijen, geeft uitleg over de wijnen en wat Dürnberg zospeciaal maakt. En Georg Klein draagt niet alleen zorg voor de financiële en economische details maar hij is ook de drijvende kracht achter de hedendaagse marketingactiviteiten en de soms onconventionele ideeën hierover. Elk van deze drie mannen heeft zijn eigen meningen vaak verschillen deze. Maar uiteindelijk komen ze er altijd, onder het genot van een fles Rabenstein wel uit.

Weingut Dürnberg is gesitueerd in het dorpje Falkenstein (70 km ten noorden van Wenen) in het historische hart van de Oostenrijkse regio Weinviertel. Het klimaat heeft hete zomers en koude winters. Tezamen met de hoge ligging van de wijngaarden zorgt dit voor uitstekende groei van de druiven en de geconcentreerde aroma’s.

De Rabenstein wijngaard ligt op een zuidoostelijke helling. De wijnstokken zijn tot 50 jaar oud en staat op een ondergrond van harde klei met een hoog percentage kalksteen. De Grüner Veltliner druiven van deze wijngaard tonen het karakter van dit zeer speciale terroir met een subtiele kruidigheid en fijne minerale tonen in de mond, door de perfecte locatie waarvan de bodem profiteert met zon in de ochtend en waar het 's middags niet te warm wordt. Een perfecte zuurgraad is hierdoor verzekerd. 

De druiven werden begin november binnengehaald op een koele temperatuur, gevolgd door contact met schillen van maximaal 48 uur. De fermentatie van de rijpe most vindt plaats op eikenhouten vaten van 1000-1200 liter en de wijn rijpt daar nog zo'n 6 tot 10 maanden.

Geuren van rijpe peer en appel met zachte, geroosterde tonen. Mooie body en kruidig in de mond met een lange minerale afdronk. 

Perfect bij gerookte forel en mierikswortelsaus, asperges met gerookte zalm, gerookte ganzenborst, gebakken/gegrilde zeebaars met venkel en tomaten, gebakken varkenfilet medaillons, geroosterd speenvarken en koolsalade, eersteklas gekookt rundvlees of Beef Wellington.

Over Dürnberg

Ze zijn partners, vrienden en bondgenoten: Christoph Körner is een gepassioneerde wijnmaker die zijn talenten volledig gewijd heeft aan de ontwikkeling van de wijngaarden en de vinificatie. Matthias Marchesani is als ambassadeur voor de Dürnberg wijnen overal ter wereld te vinden. Hij organiseert proeverijen en geeft uitleg over de wijnen en wat Dürnberg zo speciaal maakt. En Georg Klein draagt niet alleen zorg voor de financiële en economische details, maar is ook de drijvende kracht achter de hedendaagse marketingactiviteiten en de soms onconventionele ideeën hierover. Elk van deze drie mannen heeft zijn eigen mening en vaak verschillen deze, maar uiteindelijk komen ze er altijd onder het genot van een fles Rabenstein wel uit.

Weingut Dürnberg is gesitueerd in het dorpje Falkenstein (70 km ten noorden van Wenen) in het historische hart van de Oostenrijkse regio Weinviertel. Het klimaat heeft hete zomers en koude winters. Tezamen met de hoge ligging van de wijngaarden zorgt dit voor uitstekende groei van de druiven en de geconcentreerde aroma’s.

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Oostenrijk

Oostenrijk omvat 48.000 hectare aan wijngaarden en deze liggen voornamelijk in het oosten. Het klimaat is hier koel, maar ideaal voor de wijnbouw door de zonnige zomers, milde herfst en koele nachten. Ook zorgen de Donau en grote meren voor warmtereflectie en ochtendnevel, waardoor kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden waarvan de populariteit alsmaar stijgt.

De witte wijnen omslaan zo’n 80% van de totale productie en zijn droog en geurig. Echter worden er ook zoete kwaliteitswijnen gemaakt en rode, fruitige wijnen met een kruidige boventoon. Als gevolg van een wijnschandaal in 1985 heeft Oostenrijk de strengste wijnwetgeving ter wereld en blijft de kwaliteit maar groeien.

De meest voorkomende druivenrassen zijn de Oostenrijkse Grüner Veltliner, Riesling, Zweigelt en Blaufrankisch. Deze worden aangeplant in de drie grote wijnregio’s van Oostenrijk: Niederösterreich, Weinviertel en Burgenland.

Maak een block aan met identifier: "streek-6601"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7012"