Duca Di Salaparuta Enrico 2018

Duca di Salaparuta

Italie

De kleur is robijnrood met granaatrode tinten. De neus is een blend van rijp fruit met Irissen en kruiden. De smaak is vol, rond, mooi gebalanceerd met karakter en perfect geïntegreerde houttonen en een prachtige aanhoudende afdronk.

Duca di Salaparuta werd in 1824 opgericht en is één van de oudste wijnbedrijven op Sicilië, en is momenteel de grootste, private wijngroep van Sicilië. In hun wijnen gebruiken ze vooral typische Siciliaanse druiven, maar ze maken ook blends van Siciliaanse druiven en werelddruiven. Dat leidt tot leuke combinaties zoals een blend van Grillo en Viognier of Nero d’Avola en Merlot. Door hun lange traditie als wijnproducent hebben ze ook unieke wijngaarden in bezit, iets dat heel belangrijk is in het hete klimaat van Sicilië. Daarnaast beschikken ze ook over de modernste technieken zoals bijvoorbeeld grote koelwagens waarmee ze de vers geoogde druiven koud naar de wijnmakerij kunnen vervoeren. Hierdoor is frisheid een kenmerk voor Duca di Salaparuta, wat vaak niet zo is in Siciliaanse wijnen.

Duca Enrico is de icoonwijn van Duca di Salaparuta en wordt gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven afkomstig uit het centraal-zuiden van Sicilië in de regio van Butera en Riesi, die het meest geschikt zijn voor de ‘prins van de Siciliaanse druivenrassen’. De wijnstokken staan aangeplant op een ondergrond van gemengde kalkhoudende- en kiezelhoudende compositie op een hoogte van 200 tot 300 meter boven zeeniveau.

De druiven worden met de hand geoogst bij volle rijpheid, vervolgens ontsteeld en een maceratie gedurende 8-10 dagen gevolgd door de malolactische fermentatie. De wijn rijpt 18 maanden in eiken vaten waar het zijn complexiteit, stijle en rijpingspotentie ontwikkeld. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op fles voordat het op de markt wordt gebracht.

De kleur is robijnrood met granaatrode tinten. De neus is een blend van rijp fruit met Irissen en kruiden. De smaak is vol, rond, mooi gebalanceerd met karakter en perfect geïntegreerde houttonen en een prachtige aanhoudende afdronk.

Perfect in combinatie met rood vlees, middeloude kazen en smaakvolle gerechten. Zeer geschikt om nog 10 jaar te laten rijpen in de kelder.




Op voorraad
SKU
8532200
Inhoud
75 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8532200
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2018
StreekSicilië
ProducentDuca di Salaparuta
AppellatieIGT Terre Siciliane
DruifNero D'Avola
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur16 - 18
Aantal per doos6
Houten kistJa, per 6 flessen
FlesafsluitingKurk

Duca di Salaparuta werd in 1824 opgericht en is één van de oudste wijnbedrijven op Sicilië, en is momenteel de grootste, private wijngroep van Sicilië. In hun wijnen gebruiken ze vooral typische Siciliaanse druiven, maar ze maken ook blends van Siciliaanse druiven en werelddruiven. Dat leidt tot leuke combinaties zoals een blend van Grillo en Viognier of Nero d’Avola en Merlot. Door hun lange traditie als wijnproducent hebben ze ook unieke wijngaarden in bezit, iets dat heel belangrijk is in het hete klimaat van Sicilië. Daarnaast beschikken ze ook over de modernste technieken zoals bijvoorbeeld grote koelwagens waarmee ze de vers geoogde druiven koud naar de wijnmakerij kunnen vervoeren. Hierdoor is frisheid een kenmerk voor Duca di Salaparuta, wat vaak niet zo is in Siciliaanse wijnen.

Duca Enrico is de icoonwijn van Duca di Salaparuta en wordt gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven afkomstig uit het centraal-zuiden van Sicilië in de regio van Butera en Riesi, die het meest geschikt zijn voor de ‘prins van de Siciliaanse druivenrassen’. De wijnstokken staan aangeplant op een ondergrond van gemengde kalkhoudende- en kiezelhoudende compositie op een hoogte van 200 tot 300 meter boven zeeniveau.

De druiven worden met de hand geoogst bij volle rijpheid, vervolgens ontsteeld en een maceratie gedurende 8-10 dagen gevolgd door de malolactische fermentatie. De wijn rijpt 18 maanden in eiken vaten waar het zijn complexiteit, stijle en rijpingspotentie ontwikkeld. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op fles voordat het op de markt wordt gebracht.

De kleur is robijnrood met granaatrode tinten. De neus is een blend van rijp fruit met Irissen en kruiden. De smaak is vol, rond, mooi gebalanceerd met karakter en perfect geïntegreerde houttonen en een prachtige aanhoudende afdronk.

Perfect in combinatie met rood vlees, middeloude kazen en smaakvolle gerechten. Zeer geschikt om nog 10 jaar te laten rijpen in de kelder.




Verleiding uit Sicilië

Guiseppe Alliata, de hertog van Salaparuta, richtte dit domein in 1824 op om goede wijn voor zijn gasten te produceren. Aan het einde van de 19e eeuw groeide de wijnmakerij onder leiding van Guiseppes zoon Edward uit tot de succesvolste wijnexporteur van Italië. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst om ervoor te zorgen dat alleen de nieuwste technologie zou worden gebruikt.

De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en passie van Sicilië. Alle wijnen zijn uniek van expressie door lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijn maken. De rode draad door de productie van Duca di Salaparuta is de kracht van de ondergrond, waarop de wijnstokken voor iedere afzonderlijke wijn groeien. Traditionele, autochtone druivenrassen worden gecombineerd met internationale rassen, waardoor zij een verfijnd assortiment aan innovatieve wijnen bekomen.

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Sicilië


Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7960"