Tommasi Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2020

TOMMASI VITICOLTORI

Italie

Intens robijnrode kleur. Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen. 

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella.

Ripasso is het unieke resultaat van de 2e fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde druivenschillen, die overgebleven zijn na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces, gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn. De 2e fermentatie vindt plaats op de Amarone druivenschillen met de methode "Ripasso". De wijn rijpt 18 maanden in Sloveens eiken vaten van 65 hectoliter.

Intens robijnrode kleur. Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen. 

Op voorraad
SKU
8535660
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8535660
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2020
StreekVeneto
ProducentTOMMASI VITICOLTORI
AppellatieValpolicella Classico
DruifCorvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Inhoud75 CL
SmaakKarakteristiek, rijp en fruitig
Serveer Temperatuur16 - 18
FlesafsluitingKurk

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella.

Ripasso is het unieke resultaat van de 2e fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde druivenschillen, die overgebleven zijn na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces, gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn. De 2e fermentatie vindt plaats op de Amarone druivenschillen met de methode "Ripasso". De wijn rijpt 18 maanden in Sloveens eiken vaten van 65 hectoliter.

Intens robijnrode kleur. Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen. 

Wijnen vol Italiaanse passie!

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Beeld

Traditie, stijl en klasse

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Veneto

Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7005"