Tommasi Ripasso Valpolicella Superiore DOC 2020
TOMMASI VITICOLTORI
ItalieIntens robijnrode kleur. Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen.
Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella.
Ripasso is het unieke resultaat van de 2e fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde druivenschillen, die overgebleven zijn na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces, gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn. De 2e fermentatie vindt plaats op de Amarone druivenschillen met de methode "Ripasso". De wijn rijpt 18 maanden in Sloveens eiken vaten van 65 hectoliter.
Intens robijnrode kleur. Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen.
SKU | 8535660 |
---|---|
Land | Italie |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2020 |
Streek | Veneto |
Producent | TOMMASI VITICOLTORI |
Appellatie | Valpolicella Classico |
Druif | Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Karakteristiek, rijp en fruitig |
Serveer Temperatuur | 16 - 18 |
Flesafsluiting | Kurk |
Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella.
Ripasso is het unieke resultaat van de 2e fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde druivenschillen, die overgebleven zijn na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces, gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn. De 2e fermentatie vindt plaats op de Amarone druivenschillen met de methode "Ripasso". De wijn rijpt 18 maanden in Sloveens eiken vaten van 65 hectoliter.
Intens robijnrode kleur. Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen.