Château Dereszla Tokaji Dry 2020

CHÂTEAU DERESZLA

Hongarije

Tokaji Dry is een blend van Furmint, Hárslevelü en Kabar. In de neus tonen van rijpe peren, citrusvruchten en, typisch voor de regio, honing. In de mond heeft de wijn een ronde body, heerlijk complex, aromatisch en pittig met een mooie, frisse mineraliteit.

In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla. Opgericht inde 18e eeuw, Château Dereszla het nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed.

De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaaktvan druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.

Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen, maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.

Een klein deel van de Furmint werd gerijpt op eikenhout, wat resulteert in een ronde body. De rest van de wijn bleef in tanks om de knapperige frisse tonen te behouden. 

Tokaji Dry is een blend van Furmint, Hárslevelü en Kabar. In de neus tonen van rijpe peren, citrusvruchten en, typisch voor de regio, honing. In de mond heeft de wijn een ronde body, heerlijk complex, aromatisch en pittig met een mooie, frisse mineraliteit.

Het is een zeer goede keuze als aperitief van hoge kwaliteit, maar past ook uitstekend bij zeevruchten of sushi en bij wit vlees. Geniet bij het ontdekken van deze smaakervaring van Château Dereszla.

Op voorraad
SKU
8537270
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8537270
LandHongarije
WijnsoortWit
Oogstjaar2020
StreekTokaj-Hegyalja
ProducentCHÂTEAU DERESZLA
AppellatieTokaji
DruifFurmint, Harslevelù, Muscat
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur8 - 10
FlesafsluitingKurk

In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla. Opgericht inde 18e eeuw, Château Dereszla het nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed.

De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaaktvan druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.

Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen, maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.

Een klein deel van de Furmint werd gerijpt op eikenhout, wat resulteert in een ronde body. De rest van de wijn bleef in tanks om de knapperige frisse tonen te behouden. 

Tokaji Dry is een blend van Furmint, Hárslevelü en Kabar. In de neus tonen van rijpe peren, citrusvruchten en, typisch voor de regio, honing. In de mond heeft de wijn een ronde body, heerlijk complex, aromatisch en pittig met een mooie, frisse mineraliteit.

Het is een zeer goede keuze als aperitief van hoge kwaliteit, maar past ook uitstekend bij zeevruchten of sushi en bij wit vlees. Geniet bij het ontdekken van deze smaakervaring van Château Dereszla.

Legendarisch Hongarije

In het hart van de legendarische Hongaarse wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla, opgericht in de 18e eeuw. Château Dereszla is nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed. De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaakt van druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.

Beeld

Puttonyos

Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.

De met de hand geplukte druiven worden vervoerd in kleine kratten genaamd “puttonyos”. De maceratie van de Aszú druiven vindt plaats in witte, droge wijn. Het gehalte van suiker in de wijn is afhankelijk van het aantal puttonyos van Aszú druiven, toegevoegd aan de droge wijn. Hoe meer puttonyos, hoe zoeter en krachtiger de wijn

 

Beeld

Hongarije

Hongarije staat bekend als prachtig land met een mooie natuur, maar voor veel mensen staat het niet bekend als uitstekend wijnland. Hongarije is één van de meest veelzijdige wijnlanden van Europa. Ze produceren zoete, witte wijnen, maar ook mousserende wijnen en krachtige rode wijnen en maken gebruik van moderne wijnbouw en technieken. 

Het heeft een echt landklimaat met winters die heel koud kunnen zijn en zomers die heel warm kunnen worden. Het voorjaar biedt voldoende regen en de herfst heeft voldoende zonuren om de druiven te laten rijpen.

De druiven die ze verbouwen variëren van o.a. Sauvignon Blanc en Chardonnay tot de inheemse Furmint bij de witte druivenrassen en Cabernet Sauvignon en Merlot tot de inheemse Kadarka bij de rode druivenrassen.

Hongarije is onderverdeeld in 22 wijnbouwgebieden en daarvan is Tokaj, waar de zoete Tokaji Aszú wordt geproduceerd, het vlaggenschip van de Hongaarse wijnbouw. De druiven van deze beroemde wijn worden aangetast door Botrytis. De druiven worden met de hand geplukt en vervoerd in kleine kratten genaamd ‘puttonyos’. Het gehalte van suiker in de wijn is afhankelijk van het aantal puttonyos van Aszú druiven, toegevoegd aan de droge wijn. Hoe meer puttonyos, hoe zoeter en krachtiger de wijn. De wijn heeft over het algemeen een volstrekt uniek aroma en unieke smaak met hoog extract, hoge zuren en verschillende gradaties in restzoet.

Maak een block aan met identifier: "streek-6594"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-6998"