Bernardus Rosé Coteaux d'Aix en Provence AOP Jéroboam 2021

Bernardus

Frankrijk

Deze wijn wordt gemaakt van Grenache, Syrah, Cabernet en Cinsault. De kleur is jeugdig, levendig zalmroze. De neus is helder en delicaat, alsof je een duik neemt in vers zomerfruit. De smaak is ‘crisp’, fris en vol van smaak met een mooie mineraliteit en elegantie met mooie tonen van rood fruit, witte perzik, grapefruit zest en een hint van kruiden in de afdronk. Een rosé met superieure kwaliteit waarmee liefdevolle zomerherinneringen worden versterkt.

Bernardus is vanuit Californië ‘the golden state’ afgereisd naar Frankrijk, op zoek naar de beste rosé wijn uit de Provence. Wat gebeurt er als de beste wijnmakers ter wereld een bezoek brengen aan de beste rosé regio ter wereld? Ze verdwalen, dat is zeker, maar komen uiteindelijk terecht bij de beste biologisch geteeld rosé die ze ooit hebben geproefd van Château LaCoste, in het hart van de Provence, waar de mooiste wijnen, met grote passie worden geproduceerd met respect voor de grond en het milieu. De mannen van Bernardus werden spontaan verliefd en stelden voor een gezamenlijke onderneming te starten die LaCoste accepteerde. Bernardus Rosé is het eerste project: een premium Franse Rosé met ‘a twist of California’.

‘The best of la Provence with the feeling of California – Tasting Provence. Feeling California’.

Het landgoed is prachtig gesitueerd in het hart van de Provence en wordt omgeven door amandel- en olijfbomen die samen zijn aangeplant met 125ha wijnstokken, die worden verbouwd met grote aandacht en precisie. Het landgoed waar het wijnhuis is gevestigd wordt al eeuwen gelinkt aan landbouw en wijnbouw. Deze biologische rosé is gemaakt met volledig respect voor de grond en het milieu. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 tot 30 jaar en de opbrengst is gemiddeld 40hl/ha. Het Château is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij heeft het wijnhuis opgebouwd en ontwikkeld met een wijnrestaurant en kunstcentrum.

Deze wijn wordt gemaakt van Grenache, Syrah, Cabernet en Cinsault. De kleur is jeugdig, levendig zalmroze. De neus is helder en delicaat, alsof je een duik neemt in vers zomerfruit. De smaak is ‘crisp’, fris en vol van smaak met een mooie mineraliteit en elegantie met mooie tonen van rood fruit, witte perzik, grapefruit zest en een hint van kruiden in de afdronk. Een rosé met superieure kwaliteit waarmee liefdevolle zomerherinneringen worden versterkt.

Perfect om zo te drinken, maar ook geweldig bij tonijn, olijven, geitenkaas en calamari.

Op voorraad
SKU
8545150
Inhoud
300 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8545150
LandFrankrijk
WijnsoortRosé
Oogstjaar2021
StreekProvence
ProducentBernardus
AppellatieCoteaux d'Aix en Provence AOP
DruifCabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah
Inhoud300 CL
Serveer Temperatuur8 - 10
BiologischJa
Aantal per doos1
FlesafsluitingKurk

Bernardus is vanuit Californië ‘the golden state’ afgereisd naar Frankrijk, op zoek naar de beste rosé wijn uit de Provence. Wat gebeurt er als de beste wijnmakers ter wereld een bezoek brengen aan de beste rosé regio ter wereld? Ze verdwalen, dat is zeker, maar komen uiteindelijk terecht bij de beste biologisch geteeld rosé die ze ooit hebben geproefd van Château LaCoste, in het hart van de Provence, waar de mooiste wijnen, met grote passie worden geproduceerd met respect voor de grond en het milieu. De mannen van Bernardus werden spontaan verliefd en stelden voor een gezamenlijke onderneming te starten die LaCoste accepteerde. Bernardus Rosé is het eerste project: een premium Franse Rosé met ‘a twist of California’.

‘The best of la Provence with the feeling of California – Tasting Provence. Feeling California’.

Het landgoed is prachtig gesitueerd in het hart van de Provence en wordt omgeven door amandel- en olijfbomen die samen zijn aangeplant met 125ha wijnstokken, die worden verbouwd met grote aandacht en precisie. Het landgoed waar het wijnhuis is gevestigd wordt al eeuwen gelinkt aan landbouw en wijnbouw. Deze biologische rosé is gemaakt met volledig respect voor de grond en het milieu. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 tot 30 jaar en de opbrengst is gemiddeld 40hl/ha. Het Château is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij heeft het wijnhuis opgebouwd en ontwikkeld met een wijnrestaurant en kunstcentrum.

Deze wijn wordt gemaakt van Grenache, Syrah, Cabernet en Cinsault. De kleur is jeugdig, levendig zalmroze. De neus is helder en delicaat, alsof je een duik neemt in vers zomerfruit. De smaak is ‘crisp’, fris en vol van smaak met een mooie mineraliteit en elegantie met mooie tonen van rood fruit, witte perzik, grapefruit zest en een hint van kruiden in de afdronk. Een rosé met superieure kwaliteit waarmee liefdevolle zomerherinneringen worden versterkt.

Perfect om zo te drinken, maar ook geweldig bij tonijn, olijven, geitenkaas en calamari.

Beeld

Over Bernardus

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water.

Historie

De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

“Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.”

Beeld
Beeld
Beeld

Het wijnmaken

Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’.

In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’).

Beeld

Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Provence

Provence is één van de oudste wijngebieden van Frankrijk. Zo’n zeshonderd jaar voor Christus leggen Griekse kolonisten er de eerste wijngaarden aan. De Romeinen breidden de wijnbouw vervolgens uit en gaven het gebied de naam Provincia Romana, later afgekort tot Provence. De streek in het zuidwesten kent het droogste, zonnigste en warmste klimaat van Frankrijk en is daardoor ideaal voor wijnbouw. De streek staat bekend om z’n immens populaire bleekroze Rosé. Uit Provence komen ook mooie rode en witte wijnen. Echter is 88% van de wijnen die geproduceerd wordt rosé. De belangrijkste druivenrassen zijn dan ook Grenache, Mourvèdre en Cinsault. 

Maak een block aan met identifier: "appelatie-8497"