Delas muscat de beaumes de venise 2019

DELAS FRÈRES

Frankrijk

Deze aromatische wijn is heerlijk bij nagerechten met fruit en vruchtengebak. Delicate frisheid, volle body zonder overmaat, fruitige aroma's die lang blijven hangen en een afdronk met licht citrus.

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijngaarden liggen in de gemeentes Beaumes-de-Venise, Suzette, Lafare en La Roque-Alric, in het departement Vaucluse. De bodem bestaat uit zachte kalksteen, met stroken zandsteen en keien. Het klimaat is mediterraan en warm met een natuurlijke bescherming door de Mistral. Totaal met druiven beplante opppervlakte bedraagt 914 ha.. De "La Pastourelle"is afkomstig van wijngaarden met een kalksteen ondergrond op een basis van klei, die aan de zuidrand liggen van de appellatie. De druiven worden met de hand geplukt in verschillende plukgangen. Alleen de druiven met een optimale rijpheid worden geplukt. Na persing en zuivering van de most gist de wijn 21 dagen bij lage temperatuur. De gisting wordt gestopt door toevoeging van pure wijnalcohol tot het alcoholgehalte minimaal 15° heeft bereikt, met een restsuiker gehalte van 100 gr. De wijn rijpt in edelstaal tanks om elke vorm van oxidatie te voorkomen. Na een lichte filtering wordt de wijn gebotteld.

Bleek gouden kleur. Intense geur van fruit en (witte) bloemen. Delicate frisheid, volle body zonder overmaat, fruitige aroma's die lang blijven hangen en een afdronk met licht citrus.

Deze aromatische wijn is heerlijk bij nagerechten met fruit en vruchtengebak.

Op voorraad
SKU
9200220
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU9200220
LandFrankrijk
WijnsoortWit
Oogstjaar2019
StreekRhône
ProducentDELAS FRÈRES
AppellatieMuscat Beaumes De Venise
DruifMuscat
Inhoud75 CL
SmaakVol, aromatisch en subtiel zoet
Serveer Temperatuur10 - 12
FlesafsluitingKurk

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijngaarden liggen in de gemeentes Beaumes-de-Venise, Suzette, Lafare en La Roque-Alric, in het departement Vaucluse. De bodem bestaat uit zachte kalksteen, met stroken zandsteen en keien. Het klimaat is mediterraan en warm met een natuurlijke bescherming door de Mistral. Totaal met druiven beplante opppervlakte bedraagt 914 ha.. De "La Pastourelle"is afkomstig van wijngaarden met een kalksteen ondergrond op een basis van klei, die aan de zuidrand liggen van de appellatie. De druiven worden met de hand geplukt in verschillende plukgangen. Alleen de druiven met een optimale rijpheid worden geplukt. Na persing en zuivering van de most gist de wijn 21 dagen bij lage temperatuur. De gisting wordt gestopt door toevoeging van pure wijnalcohol tot het alcoholgehalte minimaal 15° heeft bereikt, met een restsuiker gehalte van 100 gr. De wijn rijpt in edelstaal tanks om elke vorm van oxidatie te voorkomen. Na een lichte filtering wordt de wijn gebotteld.

Bleek gouden kleur. Intense geur van fruit en (witte) bloemen. Delicate frisheid, volle body zonder overmaat, fruitige aroma's die lang blijven hangen en een afdronk met licht citrus.

Deze aromatische wijn is heerlijk bij nagerechten met fruit en vruchtengebak.

Krachtpatsers uit de Rhône

Al meer dan 180 jaar legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van wijngaarden in de noordelijke wijndomeinen van de Rhône-vallei (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs. Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.

Het wijnhuis koopt kwalitatief hoogwaardige druiven in bij lokale druiventelers voor de appellaties Condrieu, Côte-Rôtie, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Ten slotte onderwerpt Delas Frères alle Cru’s van het zuidelijke gedeelte van de Rhône-vallei (Chateauneuf, Gigondas, Vacqueyras, Côtes-du-Rhône) aan een strenge selectie.

Beeld
Beeld

Een nieuw tijdperk

Op initiatief van Fabrice Rosset, die in 1996 de leiding over het wijnhuis kreeg, werden grote investeringen gedaan. Er werd onder andere geld gestoken in een nieuwe perskamer, renovatie van de oude kelders, de aankoop van wijngaarden en vergroting van de opslagcapaciteit. 2015 markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor het merk, dat inmiddels was uitgegroeid tot een begrip. De recente aankoop van een wijnlandgoed in Tain l’Hermitage biedt Delas Frères de gelegenheid om het proces van wijnbereiding en rijping van de meest prestigieuze wijnen van het huis te presenteren aan het publiek.

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Rhônevallei

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.

Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6960"