Bernardus "Marinus" 2014

Bernardus

VS

De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. 

De Marinus is al jaren lang een iconische wijn uit Californië, want het is een super blend van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. De druiven komen uit het gebied Carmel Valley, daar waar de rode druiven het beste groeien in ultieme omstandigheden. De druiven worden met de hand geoogst en de wijn rijpt voor een periode van 24 à 30 maanden op nieuw Frans eiken. Een mooie, verfijnde, dikke, rijpe wijn is het resultaat.

In de geur heeft de wijn een prachtig boeket van rijp zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen aangevuld met een indrukwekkend pallet van cederhout, kruiden, vanille, tabak en chocolade.

De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. 

Op voorraad
SKU
8518770
Inhoud
0.750
Nieuw

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU 8518770
Land VS
Wijnsoort Rood
Oogstjaar 2014
Streek Carmel Valley
Producent Bernardus
Appellatie Carmel Valley
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot
Inhoud 0.750
Smaak Intens, krachtig en zijde zacht
Serveer Temperatuur 18 - 20
Aantal per doos 12
Omschrijving 2 Carmel Valley

De Marinus is al jaren lang een iconische wijn uit Californië, want het is een super blend van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. De druiven komen uit het gebied Carmel Valley, daar waar de rode druiven het beste groeien in ultieme omstandigheden. De druiven worden met de hand geoogst en de wijn rijpt voor een periode van 24 à 30 maanden op nieuw Frans eiken. Een mooie, verfijnde, dikke, rijpe wijn is het resultaat.

In de geur heeft de wijn een prachtig boeket van rijp zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen aangevuld met een indrukwekkend pallet van cederhout, kruiden, vanille, tabak en chocolade.

De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. 

Over Bernardus

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water.

Beeld

Historie

De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

“Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.”

Beeld

De wijnmaker

Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’.

In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’).

Beeld

Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.

Maak een block aan met identifier: "land-7667"
Maak een block aan met identifier: "streek-6543"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7055"
  1. Bernardus Pinot Noir "Santa Lucia Highlands" Magnum 2016
    Bernardus
    VS

    Een mooie volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines. Perfect in combinatie met rood vlees, wild, kazen en paté.

    Op voorraad
    Art. 8522720
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  2. Bernardus Cabernet Sauvignon Jéroboam
    Bernardus
    VS

    In de neus vind je kruidige aroma's van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma's met sappige smaken van rood fruit met een verfrissende zuurgraad.

    Op voorraad
    Art. 8522440
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  3. Bernardus Pinot Noir St. Lucia Rehoboam
    Bernardus
    VS

    Een mooie volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines. Perfect in combinatie met rood vlees, wild, kazen en paté.

    Op voorraad
    Art. 8522740
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  4. Bernardus Sauvignon Blanc 'Griva' 2019
    Bernardus
    VS

    Deze wijn heeft smaken van grapefruit, kruisbes, citrus- en tropisch fruit en grassige tonen. Ideaal als aperitief, maar ook een goede combinatie met vis, wit vlees, gevogelte en salades.

    Op voorraad
    Art. 8525130
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  5. Bernardus Marinus Jéroboam 2017
    Bernardus
    VS

    De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. 

    Op voorraad
    Art. 8522530
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad
  6. Bernardus Chardonnay 'Sierra Mar' 2018
    Bernardus
    VS

    De kleur is diep goudgeel. In de neus vind je aroma's van appel, peer, hinten van oranjebloesem, karamel en iets van petroleum. 

    Op voorraad
    Art. 8522780
    Inhoud 0.750
    Niet op voorraad