Bottega Bocca di Rosa Rosolio

BOTTEGA

Italie

De kleur is koraalroze. Het boeket is intens en geurig met aroma's van parfum en rozenbloesem. De smaak is fluweelzacht en wordt gekenmerkt door aanhoudende bloemige aroma's.

Rosolio, ook wel bekend als "de likeur van het verleden" vanwege zijn extreem oude oorsprong. Het begon zich aan het einde van de 17e eeuw te verspreiden. Het werd voor het eerst geproduceerd in kloosters, waar nonnen rozenblaadjes in alcohol macereerden om een ​​likeur te produceren voor belangrijke gasten. Gedurende een paar jaar werd het "dameslikeur", gebruikt om doopfeesten, verlovingen en bruiloften te vieren. Dankzij zijn bijzondere en elegante aromaticiteit, en zijn zeer "vrouwelijke" smaak, kan het, net als nu, worden beschouwd als de likeur voor ontvangst en gesprek.

De kleur is koraalroze. Het boeket is intens en geurig met aroma's van parfum en rozenbloesem. De smaak is fluweelzacht en wordt gekenmerkt door aanhoudende bloemige aroma's.

Ideaal voor na het diner, maar zoals al Bottega's crémes en likeuren is het een drankje dat op ieder moment van de dag gedronken kan worden. Het kan ook perfect gebruikt worden in cocktails, maar past ook uitstekend bij vers fruit (vooral kersen), en bij amandel- of pistachekoekjes.

Op voorraad
SKU
6395771
Inhoud
50 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6395771
LandItalie
ProducentBOTTEGA
Type/SoortLikeuren
Inhoud50 CL
Alcoholpercentage30%

Rosolio, ook wel bekend als "de likeur van het verleden" vanwege zijn extreem oude oorsprong. Het begon zich aan het einde van de 17e eeuw te verspreiden. Het werd voor het eerst geproduceerd in kloosters, waar nonnen rozenblaadjes in alcohol macereerden om een ​​likeur te produceren voor belangrijke gasten. Gedurende een paar jaar werd het "dameslikeur", gebruikt om doopfeesten, verlovingen en bruiloften te vieren. Dankzij zijn bijzondere en elegante aromaticiteit, en zijn zeer "vrouwelijke" smaak, kan het, net als nu, worden beschouwd als de likeur voor ontvangst en gesprek.

De kleur is koraalroze. Het boeket is intens en geurig met aroma's van parfum en rozenbloesem. De smaak is fluweelzacht en wordt gekenmerkt door aanhoudende bloemige aroma's.

Ideaal voor na het diner, maar zoals al Bottega's crémes en likeuren is het een drankje dat op ieder moment van de dag gedronken kan worden. Het kan ook perfect gebruikt worden in cocktails, maar past ook uitstekend bij vers fruit (vooral kersen), en bij amandel- of pistachekoekjes.

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"