Delas Crozes-Hermitage 'Domaine Des Grands Chemins' AOC 2014

DELAS FRÈRES

Frankrijk

De kleur is diep, met een granaattint en paarse tinten. De neus vertoont verleidelijke laagjes gemalen zwart fruit als donkere kersen, bramen en zwarte bessen die in het glas evalueren in iets rokerige tonen en zoethouttonen die allemaal vrij typerend zijn voor het 'chassis'-gebied. In de mond is de eerste impact fris en levendig. De textuur is tanninerijk en intens, maar vlezig en bijna zijdeachtig. Deze uitgebalanceerde wijn drukt een mooie complexiteit uit, genereus en trouw aan het echte terroir van Domaine des Grands Chemins.

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

Crozes Hermitage is de grootste appellatie van de noordelijke Rhône appellaties. Het bedekt het grondgebied van 11 gemeenten in het 'départment' Drôme, op de linkeroever van de Rhône. In het noordelijke deel worden de bodems gevormd door de granieten hellingen die overlopen op de hellingen van Hermitage. In het zuiden zijn de bodems alluviaal, afkomstig van gletsjer- en rivierbeddingen, met banken van opgerolde stenen en slib uit rivier de Rhône. De hellingen zijn op het zuiden gericht.

Deze wijn is gemaakt van 100% Syrah. Een blend van Syrah-druiven die uitsluitend afkomstig zijn van Domaine des Grands Chemins, eigendom van Delas Frères. Alle percelen van de wijngaard liggen op de banken die bekend staan als de 'Chassis' gevormd op de kruising tussen de rivieren Isère en Rhône. 

De druiven worden perceel voor perceel met de hand geplukt op maximale rijpheid. De wijnbereiding is traditioneel, met gisting in open betonnen tanks, na koud weken. Dagelijks .. en overpompen zorgt voor extractie. De maceratiefase duurt tussen de 10 en 12 dagen. De rijping vindt plaats gedurende een periode van 14 maanden, deel in tanks en deels in kleine Bourgogne-vaten die al één of twee wijnen hebben bewaard. De wijn wordt regelmatig overgepompt om de benodigde hoeveelheid zuurstof te verkrijgen voor mooie ronde tannines.

De kleur is diep, met een granaattint en paarse tinten. De neus vertoont verleidelijke laagjes gemalen zwart fruit als donkere kersen, bramen en zwarte bessen die in het glas evalueren in iets rokerige tonen en zoethouttonen die allemaal vrij typerend zijn voor het 'chassis'-gebied. In de mond is de eerste impact fris en levendig. De textuur is tanninerijk en intens, maar vlezig en bijna zijdeachtig. Deze uitgebalanceerde wijn drukt een mooie complexiteit uit, genereus en trouw aan het echte terroir van Domaine des Grands Chemins.

Een geweldige combinatie met rood vlees, vederwild en lamsvlees.

Op voorraad
SKU
8514640
Inhoud
75 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8514640
LandFrankrijk
WijnsoortRood
Oogstjaar2014
StreekRhône
ProducentDELAS FRÈRES
AppellatieCrozes Hermitage
DruifSyrah
Inhoud75 CL
SmaakRond, fruitig en vol
Serveer Temperatuur16 - 18
FlesafsluitingKurk

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

Crozes Hermitage is de grootste appellatie van de noordelijke Rhône appellaties. Het bedekt het grondgebied van 11 gemeenten in het 'départment' Drôme, op de linkeroever van de Rhône. In het noordelijke deel worden de bodems gevormd door de granieten hellingen die overlopen op de hellingen van Hermitage. In het zuiden zijn de bodems alluviaal, afkomstig van gletsjer- en rivierbeddingen, met banken van opgerolde stenen en slib uit rivier de Rhône. De hellingen zijn op het zuiden gericht.

Deze wijn is gemaakt van 100% Syrah. Een blend van Syrah-druiven die uitsluitend afkomstig zijn van Domaine des Grands Chemins, eigendom van Delas Frères. Alle percelen van de wijngaard liggen op de banken die bekend staan als de 'Chassis' gevormd op de kruising tussen de rivieren Isère en Rhône. 

De druiven worden perceel voor perceel met de hand geplukt op maximale rijpheid. De wijnbereiding is traditioneel, met gisting in open betonnen tanks, na koud weken. Dagelijks .. en overpompen zorgt voor extractie. De maceratiefase duurt tussen de 10 en 12 dagen. De rijping vindt plaats gedurende een periode van 14 maanden, deel in tanks en deels in kleine Bourgogne-vaten die al één of twee wijnen hebben bewaard. De wijn wordt regelmatig overgepompt om de benodigde hoeveelheid zuurstof te verkrijgen voor mooie ronde tannines.

De kleur is diep, met een granaattint en paarse tinten. De neus vertoont verleidelijke laagjes gemalen zwart fruit als donkere kersen, bramen en zwarte bessen die in het glas evalueren in iets rokerige tonen en zoethouttonen die allemaal vrij typerend zijn voor het 'chassis'-gebied. In de mond is de eerste impact fris en levendig. De textuur is tanninerijk en intens, maar vlezig en bijna zijdeachtig. Deze uitgebalanceerde wijn drukt een mooie complexiteit uit, genereus en trouw aan het echte terroir van Domaine des Grands Chemins.

Een geweldige combinatie met rood vlees, vederwild en lamsvlees.

Krachtpatsers uit de Rhône

Al meer dan 180 jaar legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van wijngaarden in de noordelijke wijndomeinen van de Rhône-vallei (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs. Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.

Het wijnhuis koopt kwalitatief hoogwaardige druiven in bij lokale druiventelers voor de appellaties Condrieu, Côte-Rôtie, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Ten slotte onderwerpt Delas Frères alle Cru’s van het zuidelijke gedeelte van de Rhône-vallei (Chateauneuf, Gigondas, Vacqueyras, Côtes-du-Rhône) aan een strenge selectie.

Beeld
Beeld

Een nieuw tijdperk

Op initiatief van Fabrice Rosset, die in 1996 de leiding over het wijnhuis kreeg, werden grote investeringen gedaan. Er werd onder andere geld gestoken in een nieuwe perskamer, renovatie van de oude kelders, de aankoop van wijngaarden en vergroting van de opslagcapaciteit. 2015 markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor het merk, dat inmiddels was uitgegroeid tot een begrip. De recente aankoop van een wijnlandgoed in Tain l’Hermitage biedt Delas Frères de gelegenheid om het proces van wijnbereiding en rijping van de meest prestigieuze wijnen van het huis te presenteren aan het publiek.

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Rhônevallei

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.

Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6919"