Tommasi "Fiorato" Recioto Démi 2018

TOMMASI VITICOLTORI

Italie

Intens robijnrode kleur. Warm, zoet en intens in de neus met hints van pruimen. Aangenaam zoete smaak. Vol en fluweelzacht met pruimen en kersen.

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella.

Deze buitengewone zoete, rode wijn wordt geproduceerd van druiven geteeld op een kleine terrasvormige plot genaamd Fiorato, hoog in de Tommasi wijngaarden. De wijnstokken worden sterk teruggesnoeid om zo de toegestane opbrengst minder dan de helft te laten zijn. Hierdoor zijn de druiven bij uitstek geschikt voor de productie van Recioto. De wijn wordt gebotteld in flessen van 375 ml.

De druiven worden direct geplaatst op kleine open stellingen en naar de open zijden van het gebouw gebracht. Daar worden ze gedroogd door de koele bries van herfst en winter tot februari, waarna ze geperst worden. Rijping vindt plaats gedurende 1 jaar op houten vaten van 500 liter.

Intens robijnrode kleur. Warm, zoet en intens in de neus met hints van pruimen. Aangenaam zoete smaak. Vol en fluweelzacht met pruimen en kersen.

Heerlijke dessertwijn bij gekruide kazen en Italiaanse 'cakes & biscuits'.

Op voorraad
SKU
8541500
Inhoud
37,5 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8541500
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2018
StreekVeneto
ProducentTOMMASI VITICOLTORI
AppellatieValpolicella Classico
DruifCorvina Veronese, Molinara, Rondinella
Inhoud37,5 CL
SmaakVol, aromatisch en subtiel zoet
Serveer Temperatuur14 - 16
Aantal per doos12
FlesafsluitingKurk

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella.

Deze buitengewone zoete, rode wijn wordt geproduceerd van druiven geteeld op een kleine terrasvormige plot genaamd Fiorato, hoog in de Tommasi wijngaarden. De wijnstokken worden sterk teruggesnoeid om zo de toegestane opbrengst minder dan de helft te laten zijn. Hierdoor zijn de druiven bij uitstek geschikt voor de productie van Recioto. De wijn wordt gebotteld in flessen van 375 ml.

De druiven worden direct geplaatst op kleine open stellingen en naar de open zijden van het gebouw gebracht. Daar worden ze gedroogd door de koele bries van herfst en winter tot februari, waarna ze geperst worden. Rijping vindt plaats gedurende 1 jaar op houten vaten van 500 liter.

Intens robijnrode kleur. Warm, zoet en intens in de neus met hints van pruimen. Aangenaam zoete smaak. Vol en fluweelzacht met pruimen en kersen.

Heerlijke dessertwijn bij gekruide kazen en Italiaanse 'cakes & biscuits'.

Wijnen vol Italiaanse passie!

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Beeld

Traditie, stijl en klasse

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Veneto

Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7005"