Bottega Limoncino Bio

BOTTEGA

Italie

De kleur is citroen geel en geeft in de neus intense aroma's van rijpe citroenen. De smaak is vol en zoet met delicate citrus tonen.

Traditionele Italiaanse likeur, die dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Citroenen van biologische landbouw zijn het kostbare hoofdingrediënt en een symbool van de mediterrane zon en warmte.

Limoncino Bio Bottega wordt geproduceerd met geselecteerde biologische ingrediënten. Het belangrijkste bestanddeel is een infusie van gecertificeerde biologische citroenschillen “Femminello”. In Italië is "Femminello" de meest voorkomende citroensoort. De belangrijkste kenmerken zijn een fijnkorrelige schil en hoogwaardige etherische oliën. Citroenen worden geteeld volgens de strikte regels van de biologische landbouw, zonder gebruik van synthetische antiparasitaire middelen. pesticiden en meststoffen. Ze worden opgepikt op de hoogste rijpheid, gewassen en met de hand gepeld, waarbij het bittere witte gedeelte wordt verwijderd en alleen het gele gedeelte wordt geselecteerd, rijk aan essentiële oliën. Citroenschillen worden gedurende bijna 30 dagen in biologische alcohol gedrenkt. Kleur en aroma's worden langzaam geëxtraheerd, waarna de vloeistof wordt gescheiden van de schillen. Ten slotte worden biologische suiker en essentiële citroenolie toegevoegd om deze Limoncino uniek en onmiskenbaar te maken.

De kleur is citroen geel en geeft in de neus intense aroma's van rijpe citroenen. De smaak is vol en zoet met delicate citrus tonen.

Deze likeur is perfect als aperitief of gekoeld na de maaltijd. Ook heerlijk met ijs, sorbets en verse fruitsalades.

Op voorraad
SKU
6315360
Inhoud
50 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6315360
LandItalie
ProducentBOTTEGA
Type/SoortLikeuren
Inhoud50 CL
Alcoholpercentage30%
BiologischJa

Traditionele Italiaanse likeur, die dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Citroenen van biologische landbouw zijn het kostbare hoofdingrediënt en een symbool van de mediterrane zon en warmte.

Limoncino Bio Bottega wordt geproduceerd met geselecteerde biologische ingrediënten. Het belangrijkste bestanddeel is een infusie van gecertificeerde biologische citroenschillen “Femminello”. In Italië is "Femminello" de meest voorkomende citroensoort. De belangrijkste kenmerken zijn een fijnkorrelige schil en hoogwaardige etherische oliën. Citroenen worden geteeld volgens de strikte regels van de biologische landbouw, zonder gebruik van synthetische antiparasitaire middelen. pesticiden en meststoffen. Ze worden opgepikt op de hoogste rijpheid, gewassen en met de hand gepeld, waarbij het bittere witte gedeelte wordt verwijderd en alleen het gele gedeelte wordt geselecteerd, rijk aan essentiële oliën. Citroenschillen worden gedurende bijna 30 dagen in biologische alcohol gedrenkt. Kleur en aroma's worden langzaam geëxtraheerd, waarna de vloeistof wordt gescheiden van de schillen. Ten slotte worden biologische suiker en essentiële citroenolie toegevoegd om deze Limoncino uniek en onmiskenbaar te maken.

De kleur is citroen geel en geeft in de neus intense aroma's van rijpe citroenen. De smaak is vol en zoet met delicate citrus tonen.

Deze likeur is perfect als aperitief of gekoeld na de maaltijd. Ook heerlijk met ijs, sorbets en verse fruitsalades.

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"