Bottega Limoncello di Sorrento

BOTTEGA

Italie

Limoncello di Sorrento heeft karakteristieke zoet-frisse aroma’s van de best gerijpte, grote Sorrento citroenen die een beschermde herkomstbenaming kennen. Perfect als aperitief of aan het einde van een maaltijd.

Limoncello di Sorrento wordt gemaakt van citroenen geteeld op het schiereiland van Sorrento, ookwel de citroenhoofdstad van Italië, en het eiland Capri. De teelt van citroenen in dit uiterst bebouwde gebied heeft een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de jaren 1600. Om ervoor te zorgen dat het fruit rijpt in fasen en wordt beschermd tegen slecht weer, worden de planten gekweekt in de vorm van potten en worden geplaatst onder houten of metalen steigers. De ‘Limone di Sorrento IGP’, in de variëteit Ovale di Sorrento, wordt geoogst van 1 januari tot 31 oktober. De periode waarin het de maximale uitdrukking bereikt van organoleptische kenmerken, met name de aanwezigheid van geurige schillen die rijk zijn aan essentiële oliën.

Voor de productie van limoncello worden de citroenen geschild. Het gele gedeelte is rijk aan essentiële oliën en het witte deel van de schil wordt verwijderd omdat het bitter is. De citroenschillen worden ongeveer 30 dagen in alcohol gedrenkt en vervolgens gefilterd om de schillen van de vloeistof te scheiden. Ten slotte wordt er nog suiker toegevoegd, zodat het distillaat perfect in balans is.

Limoncello di Sorrento heeft karakteristieke zoet-frisse aroma’s van de best gerijpte, grote Sorrento citroenen die een beschermde herkomstbenaming kennen. Perfect als aperitief of aan het einde van een maaltijd.

Op voorraad
SKU
6335720
Inhoud
50 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6335720
LandItalie
ProducentBOTTEGA
Type/SoortLikeuren
Inhoud50 CL
Alcoholpercentage30%
Aantal per doos6
FlesafsluitingKurk

Limoncello di Sorrento wordt gemaakt van citroenen geteeld op het schiereiland van Sorrento, ookwel de citroenhoofdstad van Italië, en het eiland Capri. De teelt van citroenen in dit uiterst bebouwde gebied heeft een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de jaren 1600. Om ervoor te zorgen dat het fruit rijpt in fasen en wordt beschermd tegen slecht weer, worden de planten gekweekt in de vorm van potten en worden geplaatst onder houten of metalen steigers. De ‘Limone di Sorrento IGP’, in de variëteit Ovale di Sorrento, wordt geoogst van 1 januari tot 31 oktober. De periode waarin het de maximale uitdrukking bereikt van organoleptische kenmerken, met name de aanwezigheid van geurige schillen die rijk zijn aan essentiële oliën.

Voor de productie van limoncello worden de citroenen geschild. Het gele gedeelte is rijk aan essentiële oliën en het witte deel van de schil wordt verwijderd omdat het bitter is. De citroenschillen worden ongeveer 30 dagen in alcohol gedrenkt en vervolgens gefilterd om de schillen van de vloeistof te scheiden. Ten slotte wordt er nog suiker toegevoegd, zodat het distillaat perfect in balans is.

Limoncello di Sorrento heeft karakteristieke zoet-frisse aroma’s van de best gerijpte, grote Sorrento citroenen die een beschermde herkomstbenaming kennen. Perfect als aperitief of aan het einde van een maaltijd.

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"