Alexander Grappa Di Moscato

Alexander

Italie

Moscato di Grappa is doorzichtig en glashelder. De neus is aromatisch, elegant en aantrekkelijk met florale tonen van roos en viooltjes, fruitige tonen van perzik en een bijzonder delicaat vleugje salie. De smaak is aangenaam, zacht, intens en verfijnd en wordt gekenmerkt door frisheid, florale en fruitige aroma’s die lang aanhouden.

Grappa Moscato wordt verkregen uit de schil van de aromatische goudgele Moscato-druiven. Grappa wordt geproduceerd in drie distillatiefasen waar gebruikt wordt gemaakt van verschillende temperaturen. Het proces vindt plaats in traditionele koperen alambieken, die onder vacuüm distillatie mogelijk maken, met au bain-marie verwarming. Het resultaat is een grappa di alle aromaticiteit van zijn oorspronkelijke wijnstok uitdrukt, met kenmerkende, florale tonen. Voor het bottelen wordt deze grappa bijna 6 maanden gerijpt in stalen tanks, waardoor zijn aromtische profiel en zachtheid worden benadrukt.

Moscato di Grappa is doorzichtig en glashelder. De neus is aromatisch, elegant en aantrekkelijk met florale tonen van roos en viooltjes, fruitige tonen van perzik en een bijzonder delicaat vleugje salie. De smaak is aangenaam, zacht, intens en verfijnd en wordt gekenmerkt door frisheid, florale en fruitige aroma’s die lang aanhouden.

Grappa is perfect na de maaltijd en vooral na gerechten op basis van vlees of kaas. Het kan gekoeld gedronken worden en is ook een mooi ingrediënt voor diverse cocktails. Tevens is het een geweldige combinatie met witte chocholade, semifreddo, ijs of fruitsalades.

Het wordt traditioneel gebruikt om de espresso-smaak te corrigeren en in Veneto en Friuli gebruiken ze het om de laatste druppels koffie die op de bodem van het kopje achterblijven te verdunnen. Het verkwikkende effect van koffie, gecombineerd met de ontspannende werking van alcohol, geeft een aangenaam gevoel van welzijn en energie.

Op voorraad
SKU
6300989
Inhoud
70 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6300989
LandItalie
ProducentAlexander
Type/SoortGrappa
Inhoud70 CL

Grappa Moscato wordt verkregen uit de schil van de aromatische goudgele Moscato-druiven. Grappa wordt geproduceerd in drie distillatiefasen waar gebruikt wordt gemaakt van verschillende temperaturen. Het proces vindt plaats in traditionele koperen alambieken, die onder vacuüm distillatie mogelijk maken, met au bain-marie verwarming. Het resultaat is een grappa di alle aromaticiteit van zijn oorspronkelijke wijnstok uitdrukt, met kenmerkende, florale tonen. Voor het bottelen wordt deze grappa bijna 6 maanden gerijpt in stalen tanks, waardoor zijn aromtische profiel en zachtheid worden benadrukt.

Moscato di Grappa is doorzichtig en glashelder. De neus is aromatisch, elegant en aantrekkelijk met florale tonen van roos en viooltjes, fruitige tonen van perzik en een bijzonder delicaat vleugje salie. De smaak is aangenaam, zacht, intens en verfijnd en wordt gekenmerkt door frisheid, florale en fruitige aroma’s die lang aanhouden.

Grappa is perfect na de maaltijd en vooral na gerechten op basis van vlees of kaas. Het kan gekoeld gedronken worden en is ook een mooi ingrediënt voor diverse cocktails. Tevens is het een geweldige combinatie met witte chocholade, semifreddo, ijs of fruitsalades.

Het wordt traditioneel gebruikt om de espresso-smaak te corrigeren en in Veneto en Friuli gebruiken ze het om de laatste druppels koffie die op de bodem van het kopje achterblijven te verdunnen. Het verkwikkende effect van koffie, gecombineerd met de ontspannende werking van alcohol, geeft een aangenaam gevoel van welzijn en energie.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-7612"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"