Alexander Grappa Di Prosecco

Alexander

Italie

Grappi di Prosecco is kleurloos, transparant en glashelder. De neus is intens, fijn en elegant en wordt gekenmerkt door een fruitig aroma met overheersende hinten van appel en delicate florale tonen van blauwe regen. De smaak in aangenaam, krachtig en elegant, het heeft een uitgebalanceerde zachtheid en een aanhoudend fruitig aroma van wit vruchtvlees.

Kwaliteit en zorg voor de grondstoffen zijn de eerste belangrijke stappen bij de productie van een goede grappa. Om deze reden worden gezonde, verse en wijnhoudende afvalstoffen van de wijnstokken die in speciale regio's worden geoogst, met zorg opgeslagen om hun kwaliteit te behouden. Grappa Prosecco wordt verkregen uit de schil van de Glera-druiven, die worden gebruikt om Prosecco mee te maken.

Grappa wordt geproduceerd in drie distillatiefasen waar gebruikt wordt gemaakt van verschillende temperaturen. Het proces vindt plaats in traditionele koperen alambieken, die onder vacuüm distillatie mogelijk maken, met au bain-marie verwarming. Het resultaat is een grappa di alle aromaticiteit van zijn oorspronkelijke wijnstok uitdrukt, met kenmerkende, florale tonen. Voor het bottelen wordt deze grappa bijna 6 maanden gerijpt in stalen tanks, waardoor zijn aromtische profiel en zachtheid worden benadrukt.

Grappi di Prosecco is kleurloos, transparant en glashelder. De neus is intens, fijn en elegant en wordt gekenmerkt door een fruitig aroma met overheersende hinten van appel en delicate florale tonen van blauwe regen. De smaak in aangenaam, krachtig en elegant, het heeft een uitgebalanceerde zachtheid en een aanhoudend fruitig aroma van wit vruchtvlees.

Grappa is perfect na de maaltijd en vooral na gerechten op basis van vlees of kaas. Het kan gekoeld gedronken worden en is ook een mooi ingrediënt voor diverse cocktails. Tevens is deze grappa perfect in combinatie met pure chocolade, slagroomtaart, ijs of fruitsalades.

Het wordt traditioneel gebruikt om de espresso-smaak te corrigeren en in Veneto en Friuli gebruiken ze het om de laatste druppels koffie die op de bodem van het kopje achterblijven te verdunnen. Het verkwikkende effect van koffie, gecombineerd met de ontspannende werking van alcohol, geeft een aangenaam gevoel van welzijn en energie.

Op voorraad
SKU
6300998
Inhoud
70 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6300998
LandItalie
ProducentAlexander
Type/SoortGrappa
Inhoud70 CL

Kwaliteit en zorg voor de grondstoffen zijn de eerste belangrijke stappen bij de productie van een goede grappa. Om deze reden worden gezonde, verse en wijnhoudende afvalstoffen van de wijnstokken die in speciale regio's worden geoogst, met zorg opgeslagen om hun kwaliteit te behouden. Grappa Prosecco wordt verkregen uit de schil van de Glera-druiven, die worden gebruikt om Prosecco mee te maken.

Grappa wordt geproduceerd in drie distillatiefasen waar gebruikt wordt gemaakt van verschillende temperaturen. Het proces vindt plaats in traditionele koperen alambieken, die onder vacuüm distillatie mogelijk maken, met au bain-marie verwarming. Het resultaat is een grappa di alle aromaticiteit van zijn oorspronkelijke wijnstok uitdrukt, met kenmerkende, florale tonen. Voor het bottelen wordt deze grappa bijna 6 maanden gerijpt in stalen tanks, waardoor zijn aromtische profiel en zachtheid worden benadrukt.

Grappi di Prosecco is kleurloos, transparant en glashelder. De neus is intens, fijn en elegant en wordt gekenmerkt door een fruitig aroma met overheersende hinten van appel en delicate florale tonen van blauwe regen. De smaak in aangenaam, krachtig en elegant, het heeft een uitgebalanceerde zachtheid en een aanhoudend fruitig aroma van wit vruchtvlees.

Grappa is perfect na de maaltijd en vooral na gerechten op basis van vlees of kaas. Het kan gekoeld gedronken worden en is ook een mooi ingrediënt voor diverse cocktails. Tevens is deze grappa perfect in combinatie met pure chocolade, slagroomtaart, ijs of fruitsalades.

Het wordt traditioneel gebruikt om de espresso-smaak te corrigeren en in Veneto en Friuli gebruiken ze het om de laatste druppels koffie die op de bodem van het kopje achterblijven te verdunnen. Het verkwikkende effect van koffie, gecombineerd met de ontspannende werking van alcohol, geeft een aangenaam gevoel van welzijn en energie.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-7612"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"