Windspiel Barrel Aged Potato Vodka

Windspiel

Duitsland

Vodka gemaakt van de intens smakende Pirol aardappel die voor een paar maanden op eikenhouten vaten rust. Zacht en intens van smaak. Een Vodka gemaakt door kenners voor kenners..

Het viertal Sandra Wimmeler, Denis Lönnendonker, Rebecca Mertes en Tobias Schwoll wilde het roer drastisch omgooien. Zij wilde weg uit de sleur en een zijn met de natuur. Een eerlijk en uniek product maken.. Deze filosofie bracht het viertal naar een pittoresk dorpje Berlingen gelegen in de vulkanische Eifel regio. Het gebied is gevormd door eeuwen oude vulkanen. Behalve het Kasselburg kasteel, het bos en heel veel landbouwgrond was er zo ver het oog reikte niets anders te zien. Het viertal besloot dat dit de plek zou zijn waar hun dromen werkelijkheid zouden worden.

Maar wilde zij echt hun mooie kleding en stijl inwisselen voor een overal? Zij zouden de Windspiels niet zijn als ze hun chique kledingstijl niet in ere zouden houden, Alleen Tobias leverde zijn flanellen hemd in voor een overal en begon te werken. Binnen korte tijd was het boerderij leven een feit. Ze werden zelfvoorzienend van energie en er liepen eigen varkens en geiten rond. Elke avond trakteerde de vier vrienden zichzelf op een glaasje jenever en genoten zij van hun zelfgemaakte aardappelgerechten. Hier begon Tobias pas echt over zijn dromen te praten.

Hij wilde aardappelboer worden. Door het steenachtige vulkanische landschap zou dit praktisch onmogelijk zijn, maar voor Tobias was niets onmogelijk om zijn dromen waar te maken. Niet lang daarna maakt Tobias de steenachtige velden klaar voor zijn aardappelen. Alleen het beste was goed genoeg. Ze aten nog steeds elke avond hun aardappelgerechten, maar nu gemaakt van hun eigen geteelde aardappelen. Op een avond terwijl Denis nipte aan zijn jenever vroeg hij zich af waarom zij niet hun eigen distillaat zoals Gin maakte, maar dan van hun eigen aardappelen in plaats van het gebruikelijke graan. De andere vonden het maar een beetje een gek idee, maar Denis wist hen te overtuigen. En daar begon het experimenteren. Een Down-to-earth Gin met een subtiele smaak, maar nog steeds geschikt voor de kenners. Na maandenlang werken aan de beste formule kwam hier het beste resultaat hun; Premium Dry Gin.

Een Premium Gin gedistilleerd van eigen aardappels met jeneverbessen, limoen en koriander. Om de Gin een speciaal karakter te geven worden er botanische kruiden toegevoegd als lavendel en kaneel de rest is geheim van de chef! De Gin is subtiel door het speciale productie proces, de Gin ondergaat namelijk het distillatie proces drie keer in plaats van de gebruikelijke twee keer. De vulkanische bodem van de aardappelen zorgt voor een zijde zacht karakter van deze Premium Gin.

Het enige wat nu ontbreekt, was een naam voor dit prachtige product. De vier vrienden herinnerde zich een bezoek aan een vrouw in het naburige dorp. De vrouw vertelde veel over de geschiedenis van de omgeving en de boerderij. Naar mate het later werd vertelde de vrouw over de Pruisische koning Frederik de Grote die ooit het idee heeft gehad een likeur te maken van de Eifelse "Tartoffel". Helaas heeft hij zijn plannen nooit kunnen uitvoeren. Het maken van een heerlijke drank zou de kroon zijn van zijn levenswerk. De vier wantrouwde het verhaal in eerste instantie, maar hebben alle mogelijke onderzoeken gedaan naar Frederik de Grote, vooral honden liefhebster Sandra werd geraakt door de passie en liefde die Frederik de Grote had voor zijn windhonden. Hij wilde zelfs met zijn windhonden worden begraven. En daar was de naam; Windspiel.

Als je denkt dat de Windspiels nu achter over hangen en uitrusten en genieten van het succes op hun gemoedelijke boerderij met een glas Gin, dan heb je het mis! Er heerst nog steeds een vindingrijke en zwaar gemotiveerde spirit naar meer. Na een nieuwe avond filosoferen over het leven, deelde de vier hun trots. Trots op hun eigen Gin en ondanks dat iedereen hun plannen wantrouwde. En nu hebben ze een Premium Gin gemaakt die wereldwijd bekend is! En dat in een dorp waar ze alleen schnaps en Vodka nippen. En daar werd het volgende idee geboren.. Hoe hebben ze daar niet eerder aan kunnen denken!? Vodka! Hiervoor gebruikten ze een speciaal aardappel ras genaamd de Pirol aardappel, deze aardappels hebben een nog intensere smaak. Deze Vodka moet geen doorsnee Vodka worden, maar een unieke Vodka voor de echte kenners.. en niet alleen de pure alcohol van hun Gin. Ze ontwikkelde een techniek om de intense smaak van de Pirol aardappel terug te laten komen in de Vodka. Zacht en intens van smaak. Het resultaat was nog niet goed genoeg, daarom besloten ze de Vodka voor een paar maanden te laten rusten op eiken houten vaten. Nu was de Vodka perfect! Een Vodka gemaakt door kenners voor kenners..

Op voorraad
SKU
6319490
Inhoud
50 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU 6319490
Land Duitsland
Producent Windspiel
Type/Soort Vodka
Inhoud 50 CL

Het viertal Sandra Wimmeler, Denis Lönnendonker, Rebecca Mertes en Tobias Schwoll wilde het roer drastisch omgooien. Zij wilde weg uit de sleur en een zijn met de natuur. Een eerlijk en uniek product maken.. Deze filosofie bracht het viertal naar een pittoresk dorpje Berlingen gelegen in de vulkanische Eifel regio. Het gebied is gevormd door eeuwen oude vulkanen. Behalve het Kasselburg kasteel, het bos en heel veel landbouwgrond was er zo ver het oog reikte niets anders te zien. Het viertal besloot dat dit de plek zou zijn waar hun dromen werkelijkheid zouden worden.

Maar wilde zij echt hun mooie kleding en stijl inwisselen voor een overal? Zij zouden de Windspiels niet zijn als ze hun chique kledingstijl niet in ere zouden houden, Alleen Tobias leverde zijn flanellen hemd in voor een overal en begon te werken. Binnen korte tijd was het boerderij leven een feit. Ze werden zelfvoorzienend van energie en er liepen eigen varkens en geiten rond. Elke avond trakteerde de vier vrienden zichzelf op een glaasje jenever en genoten zij van hun zelfgemaakte aardappelgerechten. Hier begon Tobias pas echt over zijn dromen te praten.

Hij wilde aardappelboer worden. Door het steenachtige vulkanische landschap zou dit praktisch onmogelijk zijn, maar voor Tobias was niets onmogelijk om zijn dromen waar te maken. Niet lang daarna maakt Tobias de steenachtige velden klaar voor zijn aardappelen. Alleen het beste was goed genoeg. Ze aten nog steeds elke avond hun aardappelgerechten, maar nu gemaakt van hun eigen geteelde aardappelen. Op een avond terwijl Denis nipte aan zijn jenever vroeg hij zich af waarom zij niet hun eigen distillaat zoals Gin maakte, maar dan van hun eigen aardappelen in plaats van het gebruikelijke graan. De andere vonden het maar een beetje een gek idee, maar Denis wist hen te overtuigen. En daar begon het experimenteren. Een Down-to-earth Gin met een subtiele smaak, maar nog steeds geschikt voor de kenners. Na maandenlang werken aan de beste formule kwam hier het beste resultaat hun; Premium Dry Gin.

Een Premium Gin gedistilleerd van eigen aardappels met jeneverbessen, limoen en koriander. Om de Gin een speciaal karakter te geven worden er botanische kruiden toegevoegd als lavendel en kaneel de rest is geheim van de chef! De Gin is subtiel door het speciale productie proces, de Gin ondergaat namelijk het distillatie proces drie keer in plaats van de gebruikelijke twee keer. De vulkanische bodem van de aardappelen zorgt voor een zijde zacht karakter van deze Premium Gin.

Het enige wat nu ontbreekt, was een naam voor dit prachtige product. De vier vrienden herinnerde zich een bezoek aan een vrouw in het naburige dorp. De vrouw vertelde veel over de geschiedenis van de omgeving en de boerderij. Naar mate het later werd vertelde de vrouw over de Pruisische koning Frederik de Grote die ooit het idee heeft gehad een likeur te maken van de Eifelse "Tartoffel". Helaas heeft hij zijn plannen nooit kunnen uitvoeren. Het maken van een heerlijke drank zou de kroon zijn van zijn levenswerk. De vier wantrouwde het verhaal in eerste instantie, maar hebben alle mogelijke onderzoeken gedaan naar Frederik de Grote, vooral honden liefhebster Sandra werd geraakt door de passie en liefde die Frederik de Grote had voor zijn windhonden. Hij wilde zelfs met zijn windhonden worden begraven. En daar was de naam; Windspiel.

Als je denkt dat de Windspiels nu achter over hangen en uitrusten en genieten van het succes op hun gemoedelijke boerderij met een glas Gin, dan heb je het mis! Er heerst nog steeds een vindingrijke en zwaar gemotiveerde spirit naar meer. Na een nieuwe avond filosoferen over het leven, deelde de vier hun trots. Trots op hun eigen Gin en ondanks dat iedereen hun plannen wantrouwde. En nu hebben ze een Premium Gin gemaakt die wereldwijd bekend is! En dat in een dorp waar ze alleen schnaps en Vodka nippen. En daar werd het volgende idee geboren.. Hoe hebben ze daar niet eerder aan kunnen denken!? Vodka! Hiervoor gebruikten ze een speciaal aardappel ras genaamd de Pirol aardappel, deze aardappels hebben een nog intensere smaak. Deze Vodka moet geen doorsnee Vodka worden, maar een unieke Vodka voor de echte kenners.. en niet alleen de pure alcohol van hun Gin. Ze ontwikkelde een techniek om de intense smaak van de Pirol aardappel terug te laten komen in de Vodka. Zacht en intens van smaak. Het resultaat was nog niet goed genoeg, daarom besloten ze de Vodka voor een paar maanden te laten rusten op eiken houten vaten. Nu was de Vodka perfect! Een Vodka gemaakt door kenners voor kenners..

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-6828"

Duitsland

Duitsland is een klassiek wijnland, heeft een rijke historie, eigen vinificatietradities en geheel eigen type, uiteenlopende wijnen. Veel mensen denken dan nog steeds aan eenvoudige zoete witte wijnen, maar dat beeld klopt al lang niet meer. De variatie aan druivenrassen is indrukwekkend, maar de belangrijkste rassen zijn Riesling en Spätburgunder.

Duitsland heeft een koel klimaat door de noordelijke ligging en de wijnen hebben hierdoor over het algemeen een relatief laag alcoholpercentage, een hoge zuurgraad en intense aroma’s. Het belang van de ligging van de wijngaard voor de rijpheid van het fruit is hoog. Het heeft beschutting tegen de koude nachtvorst en optimale instraling van zonneschijn nodig en hier bieden smalle, diepe rivierdalen vaak de juiste omstandigheden. De warmte en het licht wordt hier dan ook gereflecteerd door het water. De mist van de rivierdalen draagt in het najaar bij tot de vorming van Botrytis, waar delicate, zoete wijnen kwaliteitswijnen van worden gemaakt.

Rheinhessen en Pfalz zijn de grootste gebieden van de 13 wijnbouwgebieden in totaal en rivieren als de Rijn en Moezel zijn belangrijke rivieren waarlangs deze regio’s liggen.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"