Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.
Kelderrestant

Duca di Salaparuta Calanica Nero d'Avola

Rode wijn

Italie

De kleur is intens robijnrood met violetkleurige reflecties. De neus is intens en complex met een fruitig aroma van Marasca kers en framboos. De smaak is breed en fluweelachtig met een goede structuur en aromatische persistentie. 

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08537830
Op voorraad
Artikelnummer08537830
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08537830
    • Artikelnummer

      08537830

    • Land

      Italie

    • Oogstjaar

      2020

    • Streek

      Sicilië

    • Producent

      Duca Di Salaparuta

    • Appellatie

      Sicilia DOC

    • Druif

      Nero D'Avola

    • Inhoud

      75 CL

    • Serveer Temperatuur

      16 - 18

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Rood

    • Kelderrestant

      Ja

  • Guiseppe Alliata, de hertog van Salaparuta, richtte dit domein in 1824 op om goede wijn voor zijn gasten te produceren. Aan het einde van de 19e eeuw groeide de wijnmakerij onder leiding van Guiseppes zoon Edward uit tot de succesvolste wijnexporteur van Italië. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst om ervoor te zorgen dat alleen de nieuwste technologie zou worden gebruikt.

    De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en passie van Sicilië. Alle wijnen zijn uniek van expressie door lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijn maken. De rode draad door de productie van Duca di Salaparuta is de kracht van de ondergrond, waarop de wijnstokken voor iedere afzonderlijke wijn groeien. Traditionele, autochtone druivenrassen worden gecombineerd met internationale rassen, waardoor zij een verfijnd assortiment aan innovatieve wijnen bekomen.

    De druiven werden halverwege september met de hand geoogst. Traditionele fermentatie, met gebalanceerde maceratie op de schil, gevolgd door een voorzichtige malolactische vergisting. De rijping vindt plaats in roestvrijstalen tanks en vervolgens nog een maand op fles voordat het op de markt werd gebracht. 

    De kleur is intens robijnrood met violetkleurige reflecties. De neus is intens en complex met een fruitig aroma van Marasca kers en framboos. De smaak is breed en fluweelachtig met een goede structuur en aromatische persistentie. 

    Perfect bij smaakvolle visgerechten, vlees en medium-aged kazen. 

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

  • Sicilië


    Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

    In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

    Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

    Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.