In het jaar 1699 gaf de toenmalige gouverneur van Kaap de Goede Hoop, Willem Adriaan van der Stel, de boerderij Slangrivier aan de Franse hugenoot Louis Fleury. Hij was het die de eerste wijngaarden aanplantte en de eerste wijn maakte. De boerderij werd Slange River genoemd naar de naam van de kronkelende beek die zijn oorsprong heeft op de Groenberg. Groenberg is zo genoemd vanwege het weelderig groen op de hellingen. De wijngaarden zijn gelegen op die hellingen en hebben een duidelijk ander klimaat dan de omliggende gebieden, wat resulteert in een uniek terroir. Linton Park respecteert de natuurlijke cyclus van de wijnstok en maakt met behulp van moderne technologiën complexe, maar toch elegante, karaktervolle, bekroonde en identificeerbare Wellington-wijnen.
De druivenstokken voor deze Merlot zijn gemiddeld 14 jaar oud en gedijen op Oakleaf, Grenrosa en Tukulu. Druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd, waarna ze ontsteeld en geperst worden. Maceratie en fermentatie vindt gedurende 10-14 dagen plaats in roestvrijstalen tanks waar het sap 2 keer per dag wordt overgepompt. De malolactische vergisting duurt 2 tot 6 weken nadat de fermentatie is afgerond. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Franse eikenhouten vaten van 1e, 2e en 3e gebruik.
Geuren van pruimen en gestoofd fruit in de neus. Goed uitgebalanceerd met smaken van rijp fruit, een hint van amandelen en een goede tanninestructuur wat verdere veroudering mogelijk maakt. Delicate afdronk met tonen van eiken door de 12 maanden lagering op Franse eikenhouten vaten.
Voortreffelijk bij gerechten met kalfsvlees.