Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.
Kelderrestant

Massenez Crème de Cacao

Buitenlandse likeuren

Frankrijk

Crème de Cacao of chocoladelikeur wordt vervaardigd door maceratie of percolatie van cacaobonen, gevolgd door distillatie en verzoeting. Net als bij koffie worden de beste resultaten verkregen door bonen uit verschillende gebieden te blenden. Een heerlijke mix van chocolade met subtiele tonen van vanille.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Buitenlandse likeuren
Materiaal buitenkant
Bestelcode
06328020
Op voorraad
Artikelnummer06328020
Inhoud70 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Buitenlandse likeuren
Materiaal buitenkant
Bestelcode
06328020
    • Artikelnummer

      06328020

    • Land

      Frankrijk

    • Wijnsoort

      Distillaten

    • Oogstjaar

      NV

    • Producent

      Massenez

    • Inhoud

      70 CL

    • Smaak

      volle body

    • Aantal per doos

      6

    • Soort

      Likeuren

    • Alcoholpercentage

      25%

    • Kelderrestant

      Ja

  • De geschiedenis van de distilleerderij van Massenez gaat terug tot 1870 toen Jean-Baptiste Massenez het beroep van vintage distilleerderij uitoefende in de Val de Villé in Urbeis. Hij opende toen een koninklijke weg voor zijn nakomelingen die deze knowhow erfden: zijn zoon Eugène Massenez wordt een erkend Master Distiller.

    Crème de Cacao of chocoladelikeur wordt vervaardigd door maceratie of percolatie van cacaobonen, gevolgd door distillatie en verzoeting. Net als bij koffie worden de beste resultaten verkregen door bonen uit verschillende gebieden te blenden. Een heerlijke mix van chocolade met subtiele tonen van vanille.

  • Frankrijk

    Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

    Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.