Bottega Il Vino Dei Poeti Ancestral Spumante NV

BOTTEGA

Italie

Licht troebel, strogeel van kleur. Het boeket is geurig en karakteristiek en opent met tonen van fruit, waarbij appel en peer opvallen en complexere aroma's van gist en broodkorst. Deze wijn is droog en toch zacht tegelijk, heeft een uitgebalanceerde zuurgraad en een opmerkelijk aanhoudende smaak.

Deze wijn wordt gemaakt met zorgvuldig geselecteerde Glera-druiven en een klein percentage Moscato-druiven. Glera-druiven worden gekweekt in geschikte alluviale grond die kleirijk en middelmatig gestructureerd is. Het milde klimaat en de vrij regelmatige regenval bevorderen het rijpingsproces en zorgen voor een optimale zuurbalans en suikergehalte. Moscato-druiven groeien daarentegen in een heuvelachtig gebied dat is ontstaan ​​door de sedimentatie van rotsen en materialen van de zeebodem en door vulkaanuitbarstingen. Dit zijn alkalische bodems die de productie van druiven met een hoge zuurgraad bevorderen, een goede drainerende structuur hebben en vol zitten met mineralen en micronutriënten. Het klimaat is gematigd, met milde winters en warme, droge zomers. Het heuvelachtige landschap staat garant voor goede temperatuurwisselingen die de wijn onmiskenbare organoleptische eigenschappen geven.

Bij de Méthode ancestrale wordt er geen extra gist toegevoegd aan de wijn maar wordt de reeds in de wijn aanwezige gist gebruikt voor de bubbel. De suiker en de gist in de wijn, zijn dus allemaal van de druif zelf.

Je kunt deze wijn op twee manieren serveren: troebel, in welk geval de ober op het moment van serveren een remuage kan uitvoeren waardoor de gist weer in suspensie komt, of transparant, als je de wijn voorzichtig inschenkt - op deze manier blijft de gist op de bodem van de fles en kan dan afzonderlijk worden geserveerd in een klein (grappa) glas of kan naar smaak aan de wijn worden toegevoegd.

Licht troebel, strogeel van kleur. Het boeket is geurig en karakteristiek en opent met tonen van fruit, waarbij appel en peer opvallen en complexere aroma's van gist en broodkorst. Deze wijn is droog en toch zacht tegelijk, heeft een uitgebalanceerde zuurgraad en een opmerkelijk aanhoudende smaak.

Deze wijn is een uitstekend aperitief en biedt een eclectische mix van gerechtcombinaties. Het is bijzonder geschikt voor voorgerechten (zoals groenten in beslag), voorgerechten met vis (vooral gerechten op basis van zeevruchten)of groenten en vis als ze in de oven worden gebakken.

Op voorraad
SKU
8549830
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8549830
LandItalie
WijnsoortWit
OogstjaarNV
StreekVeneto
ProducentBOTTEGA
DruifGlera, Moscato
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur6 - 8
Aantal per doos6
FlesafsluitingKurk

Deze wijn wordt gemaakt met zorgvuldig geselecteerde Glera-druiven en een klein percentage Moscato-druiven. Glera-druiven worden gekweekt in geschikte alluviale grond die kleirijk en middelmatig gestructureerd is. Het milde klimaat en de vrij regelmatige regenval bevorderen het rijpingsproces en zorgen voor een optimale zuurbalans en suikergehalte. Moscato-druiven groeien daarentegen in een heuvelachtig gebied dat is ontstaan ​​door de sedimentatie van rotsen en materialen van de zeebodem en door vulkaanuitbarstingen. Dit zijn alkalische bodems die de productie van druiven met een hoge zuurgraad bevorderen, een goede drainerende structuur hebben en vol zitten met mineralen en micronutriënten. Het klimaat is gematigd, met milde winters en warme, droge zomers. Het heuvelachtige landschap staat garant voor goede temperatuurwisselingen die de wijn onmiskenbare organoleptische eigenschappen geven.

Bij de Méthode ancestrale wordt er geen extra gist toegevoegd aan de wijn maar wordt de reeds in de wijn aanwezige gist gebruikt voor de bubbel. De suiker en de gist in de wijn, zijn dus allemaal van de druif zelf.

Je kunt deze wijn op twee manieren serveren: troebel, in welk geval de ober op het moment van serveren een remuage kan uitvoeren waardoor de gist weer in suspensie komt, of transparant, als je de wijn voorzichtig inschenkt - op deze manier blijft de gist op de bodem van de fles en kan dan afzonderlijk worden geserveerd in een klein (grappa) glas of kan naar smaak aan de wijn worden toegevoegd.

Licht troebel, strogeel van kleur. Het boeket is geurig en karakteristiek en opent met tonen van fruit, waarbij appel en peer opvallen en complexere aroma's van gist en broodkorst. Deze wijn is droog en toch zacht tegelijk, heeft een uitgebalanceerde zuurgraad en een opmerkelijk aanhoudende smaak.

Deze wijn is een uitstekend aperitief en biedt een eclectische mix van gerechtcombinaties. Het is bijzonder geschikt voor voorgerechten (zoals groenten in beslag), voorgerechten met vis (vooral gerechten op basis van zeevruchten)of groenten en vis als ze in de oven worden gebakken.

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Veneto

Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-"