Albert Bichot Giftbox Voor 2 Flessen

Albert Bichot

ALBERT BICHOT GIFTBOX 2 FLS

Op voorraad
SKU
8602640
Inhoud

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8602640
ProducentAlbert Bichot

Een familiebedrijf met een lange geschiedenis

De familie Bichot heeft een lange geschiedenis in de Bourgogne en vestigde zich daar in 1350. Bijna vijf eeuwen later, in 1831, richtte Bernard Bichot een wijnhandel op in Monthélie, aan de Côte de Beaune. Bernard’s zoon Hippolyte kocht de eerste wijnstokken van de familie in Volnay en het was met de volgende generatie dat het familiebedrijf zich vestigde in de stad Beaune, waar het vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

 

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Één van de meest invloedrijke producenten van Bourgogne

Onder leiding van de huidige eigenaar Albéric Bichot is de naam steeds sterker geworden en heeft het bedrijf langzaamaan land verworven. Ze bezitten momenteel 107 hectare verdeeld over 6 landgoederen: Domaine Long-Depaquit in Chablis, Domaine du Clos-Frantin en Château Gris in Nuits-st-Georges, Domaine du Pavillon in Pommard, Domaine Adélie in Mercurey en Domaine de Rochegrès in Moulin à Vent. Elk van deze domeinen is uitgerust met een eigen wijnkelder, waardoor de tijd tussen het plukken en persen minimaal is – een belangrijke factor in de kwaliteit van het eindproduct. De village-wijnen worden geproduceerd in het grote centrale vinificatiecentrum op het hoofdkantoor in Beaune. Naast de wijnen die Albert Bichot op hun eigen landgoederen produceert, blijven ze werken in de traditionele rol van een négociant – druiven kopen van lokale wijnboeren en daar hun eigen wijnen van maken. In totaal zijn er zeventig van deze lokale wijnboeren, met wie zij een langdurige relatie hebben, wat tevens cruciaal is voor het behoud van kwaliteit.

Duurzaamheid is fundamenteel in de filosofie van Albéric Bichot. Alle wijngaarden die zijn bezitten in Côte d’Or en de Côte Chalonnaise zijn biologisch gecertificeerd en ze zijn van plan dit uit te breiden naar andere landgoederen. “We mogen nooit vergeten dat wijn een luxeproduct is, geen noodzaak. We kunnen leven zonder luxe, vooral als het schadelijk is. Het is volkomen redelijk dat de samenleving verwacht dat wijnboeren verantwoordelijk zijn voor de pesticiden die ze gebruiken. In de wijngaard hebben we een mentaliteitsverandering nodig.”

Maison Albert Bichot, een familiebedrijf met een lange geschiedenis, maar met oog voor de toekomst, is en blijft één van de meest invloedrijke producenten van Bourgogne. Door wijnbouw in eigen beheer, eigen vinificatie, eigen kelders en eigen rijpingsmethoden kenmerkt Albert Bichot een eigen stijl. Verfijnd en verleidelijk met de ambitie om de beste wijnen ter wereld te produceren. 

Beeld
Beeld
Beeld
Maak een block aan met identifier: "land-"
Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"