Bottega Limoncino Bio
BOTTEGA

De kleur is citroen geel en geeft in de neus intense aroma's van rijpe citroenen. De smaak is vol en zoet met delicate citrus tonen.
Traditionele Italiaanse likeur, die dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Citroenen van biologische landbouw zijn het kostbare hoofdingrediënt en een symbool van de mediterrane zon en warmte.
Limoncino Bio Bottega wordt geproduceerd met geselecteerde biologische ingrediënten. Het belangrijkste bestanddeel is een infusie van gecertificeerde biologische citroenschillen “Femminello”. In Italië is "Femminello" de meest voorkomende citroensoort. De belangrijkste kenmerken zijn een fijnkorrelige schil en hoogwaardige etherische oliën. Citroenen worden geteeld volgens de strikte regels van de biologische landbouw, zonder gebruik van synthetische antiparasitaire middelen. pesticiden en meststoffen. Ze worden opgepikt op de hoogste rijpheid, gewassen en met de hand gepeld, waarbij het bittere witte gedeelte wordt verwijderd en alleen het gele gedeelte wordt geselecteerd, rijk aan essentiële oliën. Citroenschillen worden gedurende bijna 30 dagen in biologische alcohol gedrenkt. Kleur en aroma's worden langzaam geëxtraheerd, waarna de vloeistof wordt gescheiden van de schillen. Ten slotte worden biologische suiker en essentiële citroenolie toegevoegd om deze Limoncino uniek en onmiskenbaar te maken.
De kleur is citroen geel en geeft in de neus intense aroma's van rijpe citroenen. De smaak is vol en zoet met delicate citrus tonen.
Deze likeur is perfect als aperitief of gekoeld na de maaltijd. Ook heerlijk met ijs, sorbets en verse fruitsalades.
SKU | 6315360 |
---|---|
Land | Italie |
Producent | BOTTEGA |
Type/Soort | Likeuren |
Inhoud | 50 CL |
Alcoholpercentage | 30% |
Biologisch | Ja |
Traditionele Italiaanse likeur, die dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Citroenen van biologische landbouw zijn het kostbare hoofdingrediënt en een symbool van de mediterrane zon en warmte.
Limoncino Bio Bottega wordt geproduceerd met geselecteerde biologische ingrediënten. Het belangrijkste bestanddeel is een infusie van gecertificeerde biologische citroenschillen “Femminello”. In Italië is "Femminello" de meest voorkomende citroensoort. De belangrijkste kenmerken zijn een fijnkorrelige schil en hoogwaardige etherische oliën. Citroenen worden geteeld volgens de strikte regels van de biologische landbouw, zonder gebruik van synthetische antiparasitaire middelen. pesticiden en meststoffen. Ze worden opgepikt op de hoogste rijpheid, gewassen en met de hand gepeld, waarbij het bittere witte gedeelte wordt verwijderd en alleen het gele gedeelte wordt geselecteerd, rijk aan essentiële oliën. Citroenschillen worden gedurende bijna 30 dagen in biologische alcohol gedrenkt. Kleur en aroma's worden langzaam geëxtraheerd, waarna de vloeistof wordt gescheiden van de schillen. Ten slotte worden biologische suiker en essentiële citroenolie toegevoegd om deze Limoncino uniek en onmiskenbaar te maken.
De kleur is citroen geel en geeft in de neus intense aroma's van rijpe citroenen. De smaak is vol en zoet met delicate citrus tonen.
Deze likeur is perfect als aperitief of gekoeld na de maaltijd. Ook heerlijk met ijs, sorbets en verse fruitsalades.