Crudo Red Organic 2022

MARE MAGNUM SRL

Italie

De kleur is donkerrood. In de neus fruitige aroma's van donker bessenfruit als zwarte bes, kersen, pruimen, zoethout en eikenhout. De smaak heeft een medium body met een frisse fruitsmaak en tonen van kruiden gecombineerd met zachte zuren en een geïntegreerd eiken karakter.

Crudo Red Organic is een biologische Zuid-Italiaanse wijn. Crudo betekent 'rauw' en wordt in de Italiaanse keuken veelal gebruikt bij rauwe visgerechten. De Nero d'Avola en Cabernet Sauvignon druiven worden afzonderlijk gefermenteerd in roestvrijstalen tanks waarbij de most dagelijks wordt overgepompt. Na de malolactische gisting wordt de helft van de Cabernet Sauvignon gerijpt op eiken om het gewenste niveau van eikenstructuur te verkrijgen en vervolgens wordt dit weer geblend met het resterende deel van de Cabernet Sauvignon. Daarna wordt de wijn geblend. De kleur is donkerrood. In de neus fruitige aroma's van donker bessenfruit als zwarte bes, kersen, pruimen, zoethout en eikenhout. De smaak heeft een medium body met een frisse fruitsmaak en tonen van kruiden gecombineerd met zachte zuren en een geïntegreerd eiken karakter. Past heel goed bij rood en wit vlees, zeevruchten met rode saus en verschillende pastagerechten.
Op voorraad
SKU
8701660
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8701660
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2022
StreekSicilië
ProducentMARE MAGNUM SRL
AppellatieIGT Terre Siciliane
DruifCabernet Sauvignon, Nero D'Avola
Inhoud75 CL
SmaakZijde zacht, zwoel en fruitig
Serveer Temperatuur16 - 18
BiologischJa
Aantal per doos12
Omschrijving 2Terre Siciliane IGT
FlesafsluitingSchroefdop
Crudo Red Organic is een biologische Zuid-Italiaanse wijn. Crudo betekent 'rauw' en wordt in de Italiaanse keuken veelal gebruikt bij rauwe visgerechten. De Nero d'Avola en Cabernet Sauvignon druiven worden afzonderlijk gefermenteerd in roestvrijstalen tanks waarbij de most dagelijks wordt overgepompt. Na de malolactische gisting wordt de helft van de Cabernet Sauvignon gerijpt op eiken om het gewenste niveau van eikenstructuur te verkrijgen en vervolgens wordt dit weer geblend met het resterende deel van de Cabernet Sauvignon. Daarna wordt de wijn geblend. De kleur is donkerrood. In de neus fruitige aroma's van donker bessenfruit als zwarte bes, kersen, pruimen, zoethout en eikenhout. De smaak heeft een medium body met een frisse fruitsmaak en tonen van kruiden gecombineerd met zachte zuren en een geïntegreerd eiken karakter. Past heel goed bij rood en wit vlees, zeevruchten met rode saus en verschillende pastagerechten.
Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-7766"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Sicilië


Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7960"