Bottega Cioccolato Nero

BOTTEGA

Italie

Een chocolade bruine kleur. Intense geur van chocolade met hinten van bittere cacao. De smaak is zacht, rijk, intrigerend en aantrekkelijk. De aromaticiteit is perfect in balans met de geurtonen. 

Cacao is de basis van Nero Bottega, komt van een plant waarvan de botanische naam "Theobroma" of "voedsel van de goden" is, en is het hoofdingrediënt van deze voortreffelijke likeur. De combinatie van cacao met een alcoholoplossing creëert een product dat doet denken aan de bedwelmende sensaties van donkere chocolade. Dankzij de mengtechniek is het romig en zacht en verovert het zelfs de meest verfijnde smaakpapillen. Met een laatste vleugje grappa krijgt Nero Bottega een bepaalde aromaticiteit, waardoor het uniek en onmiskenbaar is.

Een chocolade bruine kleur. Intense geur van chocolade met tonen van bittere cacao. De smaak is zacht, rijk, intrigerend en aantrekkelijk. De aromaticiteit is perfect in balans met de geurtonen. 

Dankzij het matige alcoholgehalte is het bijzonder geschikt om het gehemelte te zoeten. Echt een likeur om koud te serveren. Het is niet alleen perfect na de maaltijd, maar ook op elk ander moment van de dag. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cocktails en is dankzij het vleugje alcohol, ideaal bij panna cotta, koekjes, cake of ijsjes.

Bottega Cioccolato Nero is vegan en lactose-free.

Op voorraad
SKU
6398358
Inhoud
50 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6398358
LandItalie
ProducentBOTTEGA
Type/SoortLikeuren
Inhoud50 CL
Alcoholpercentage15%
VeganJa

Cacao is de basis van Nero Bottega, komt van een plant waarvan de botanische naam "Theobroma" of "voedsel van de goden" is, en is het hoofdingrediënt van deze voortreffelijke likeur. De combinatie van cacao met een alcoholoplossing creëert een product dat doet denken aan de bedwelmende sensaties van donkere chocolade. Dankzij de mengtechniek is het romig en zacht en verovert het zelfs de meest verfijnde smaakpapillen. Met een laatste vleugje grappa krijgt Nero Bottega een bepaalde aromaticiteit, waardoor het uniek en onmiskenbaar is.

Een chocolade bruine kleur. Intense geur van chocolade met tonen van bittere cacao. De smaak is zacht, rijk, intrigerend en aantrekkelijk. De aromaticiteit is perfect in balans met de geurtonen. 

Dankzij het matige alcoholgehalte is het bijzonder geschikt om het gehemelte te zoeten. Echt een likeur om koud te serveren. Het is niet alleen perfect na de maaltijd, maar ook op elk ander moment van de dag. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cocktails en is dankzij het vleugje alcohol, ideaal bij panna cotta, koekjes, cake of ijsjes.

Bottega Cioccolato Nero is vegan en lactose-free.

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"