DeGras Estate Cabernet Sauvignon 2022
MONTGRAS WINES
ChiliDiep robijnrode kleur. Rijp, zwart fruit in de neus met grafiet en zoete specerijen. Gepolijste, ronde smaak met hinten van zwarte kersen, pruimen en zeer zachte tannines.
Viña MontGras bezit meer dan 150 ha wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een dynamisch, jong en zeer modern bedrijf. Sinds de oprichting van dit bedrijf in 1992 heeft MontGras zich gespecialiseerd in de productie van fijne kwaliteitswijnen. Het wijnhuis hanteert vooruitstrevende technologieën en wordt bijgestaan door een groep van nationale en internationale professionals, die hen constant in staat stellen tot het ontwikkelen en innoveren van nieuwe technieken. Voor MontGras is het voortbrengen van wijn een kunst op zich.
De druiven worden met de hand geplukt omstreeks april. Vervolgens worden deze geperst en drie dagen koud geweekt. De fermentatie vindt plaats tussen 28 en 31°C. Overpompen gebeurt drie keer per dag. De schillen blijven twaalf dagen in contact met de most. Van de wijn rijpt 25%, gedurende acht maanden op 50%Amerikaans en 50% Frans eiken. 20% van deze vaten is nieuw.
Diep robijnrode kleur. Rijp, zwart fruit in de neus met grafiet en zoete specerijen. Gepolijste, ronde smaak met hinten van zwarte kersen, pruimen en zeer zachte tannines.
Mooi in combinatie met steak, gegrild vlees, wild en diverse pittigekazen.
SKU | 8527940 |
---|---|
Land | Chili |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Colchagua |
Producent | MONTGRAS WINES |
Appellatie | DO Chile |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Vol, fruitig en krachtig |
Serveer Temperatuur | 16 - 18 |
Omschrijving 2 | Special Selection Gastronomy |
Flesafsluiting | Schroefdop |
Viña MontGras bezit meer dan 150 ha wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een dynamisch, jong en zeer modern bedrijf. Sinds de oprichting van dit bedrijf in 1992 heeft MontGras zich gespecialiseerd in de productie van fijne kwaliteitswijnen. Het wijnhuis hanteert vooruitstrevende technologieën en wordt bijgestaan door een groep van nationale en internationale professionals, die hen constant in staat stellen tot het ontwikkelen en innoveren van nieuwe technieken. Voor MontGras is het voortbrengen van wijn een kunst op zich.
De druiven worden met de hand geplukt omstreeks april. Vervolgens worden deze geperst en drie dagen koud geweekt. De fermentatie vindt plaats tussen 28 en 31°C. Overpompen gebeurt drie keer per dag. De schillen blijven twaalf dagen in contact met de most. Van de wijn rijpt 25%, gedurende acht maanden op 50%Amerikaans en 50% Frans eiken. 20% van deze vaten is nieuw.
Diep robijnrode kleur. Rijp, zwart fruit in de neus met grafiet en zoete specerijen. Gepolijste, ronde smaak met hinten van zwarte kersen, pruimen en zeer zachte tannines.
Mooi in combinatie met steak, gegrild vlees, wild en diverse pittigekazen.