DeGras Estate Merlot 2022
MONTGRAS WINES
ChiliDiep robijnrode kleur met aroma’s van rijpe bramen en pruimen, vanille en koffie. Medium bodied, soepele en harmonieuze smaak met aangename bessen en kersen, die de wijn sappig en evenwichtig maken.
Viña MontGras bezit meer dan 150 ha wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een dynamisch, jong en zeer modern bedrijf. Sinds de oprichting van dit bedrijf in 1992 heeft MontGras zich gespecialiseerd in de productie van fijne kwaliteitswijnen. Het wijnhuis hanteert vooruitstrevende technologieën en wordt bijgestaan door een groep van nationale en internationale professionals, die hen constant in staat stellen tot het ontwikkelen en innoveren van nieuwe technieken. Voor MontGras is het voortbrengen van wijn een kunst op zich.
De druiven worden met de hand geplukt en gedurende één dag koud geweekt. De fermentatie vindt plaats tussen 28 en 31°C.Overpompen gebeurt drie keer per dag. De schillen blijven vijftien dagen in contact met de most. Van de wijn rijpt 25%, gedurende zes maanden op 50% Amerikaanse en 50% Franse nieuwe eikenvaten.
Diep robijnrode kleur met aroma’s van rijpe bramen en pruimen, vanille en koffie. Medium bodied, soepele en harmonieuze smaak met aangename bessen en kersen, die de wijn sappig en evenwichtig maken.
Ideaal bij rood vlees en diverse kaassoorten.
SKU | 8541650 |
---|---|
Land | Chili |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Colchagua |
Producent | MONTGRAS WINES |
Appellatie | DO Chile |
Druif | Merlot |
Inhoud | 75 CL |
Smaak | Rond, fruitig en sappig |
Serveer Temperatuur | 16 - 18 |
Omschrijving 2 | Special Selection Gastronomy |
Flesafsluiting | Schroefdop |
Viña MontGras bezit meer dan 150 ha wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een dynamisch, jong en zeer modern bedrijf. Sinds de oprichting van dit bedrijf in 1992 heeft MontGras zich gespecialiseerd in de productie van fijne kwaliteitswijnen. Het wijnhuis hanteert vooruitstrevende technologieën en wordt bijgestaan door een groep van nationale en internationale professionals, die hen constant in staat stellen tot het ontwikkelen en innoveren van nieuwe technieken. Voor MontGras is het voortbrengen van wijn een kunst op zich.
De druiven worden met de hand geplukt en gedurende één dag koud geweekt. De fermentatie vindt plaats tussen 28 en 31°C.Overpompen gebeurt drie keer per dag. De schillen blijven vijftien dagen in contact met de most. Van de wijn rijpt 25%, gedurende zes maanden op 50% Amerikaanse en 50% Franse nieuwe eikenvaten.
Diep robijnrode kleur met aroma’s van rijpe bramen en pruimen, vanille en koffie. Medium bodied, soepele en harmonieuze smaak met aangename bessen en kersen, die de wijn sappig en evenwichtig maken.
Ideaal bij rood vlees en diverse kaassoorten.