Ramos Pinto Porto Tawny
Ramos Pinto
PortugalSinds de oprichting van Ramos Pinto in 1880 is het huis bekend geworden om haar kwalitatief hoogstaande producten en haar innovatieve strategieën. Deze strategieën zijn onder andere gebaseerd op het toepassen van moderne technieken tijdens het productieproces, maar ook op het stijlvol vernieuwen van verpakkingsmaterialen. De promotionele uitingen worden om deze reden ook regelmatig ontwikkeld door internationale kunstenaars. Enkele van deze werken hangen zelfs in het Museum of Mordern Art te New York.
Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia, waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.
Steenrood tot taankleurig, met topaas kleurig hart. Intense fruitige geur, vijgen en gedroogd blad. De eerste impressie is licht en warm, ontwikkelend in een rijke zachtheid. Deze goed gerijpte port heeft een fijne smaakvolle en droge afdronk.
Heerlijk als aperitief, bij niet te zoete desserts, kaas-plateaus en bij verse noten.
SKU | 9062419 |
---|---|
Land | Portugal |
Producent | Ramos Pinto |
Druif | Tinta Roriz, Tinto Cäo |
Vintage | NV |
Type | Tawny |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 18 - 20 |
Flesafsluiting | Kurk |
Sinds de oprichting van Ramos Pinto in 1880 is het huis bekend geworden om haar kwalitatief hoogstaande producten en haar innovatieve strategieën. Deze strategieën zijn onder andere gebaseerd op het toepassen van moderne technieken tijdens het productieproces, maar ook op het stijlvol vernieuwen van verpakkingsmaterialen. De promotionele uitingen worden om deze reden ook regelmatig ontwikkeld door internationale kunstenaars. Enkele van deze werken hangen zelfs in het Museum of Mordern Art te New York.
Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia, waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.
Steenrood tot taankleurig, met topaas kleurig hart. Intense fruitige geur, vijgen en gedroogd blad. De eerste impressie is licht en warm, ontwikkelend in een rijke zachtheid. Deze goed gerijpte port heeft een fijne smaakvolle en droge afdronk.
Heerlijk als aperitief, bij niet te zoete desserts, kaas-plateaus en bij verse noten.