DELAS FRÈRES

Krachtpatsers uit de Rhône

Al meer dan 180 jaar legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van wijngaarden in de noordelijke wijndomeinen van de Rhône-vallei (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs. Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.

Het wijnhuis koopt kwalitatief hoogwaardige druiven in bij lokale druiventelers voor de appellaties Condrieu, Côte-Rôtie, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Ten slotte onderwerpt Delas Frères alle Cru’s van het zuidelijke gedeelte van de Rhône-vallei (Chateauneuf, Gigondas, Vacqueyras, Côtes-du-Rhône) aan een strenge selectie.

Beeld
Beeld

Een nieuw tijdperk

Op initiatief van Fabrice Rosset, die in 1996 de leiding over het wijnhuis kreeg, werden grote investeringen gedaan. Er werd onder andere geld gestoken in een nieuwe perskamer, renovatie van de oude kelders, de aankoop van wijngaarden en vergroting van de opslagcapaciteit. 2015 markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor het merk, dat inmiddels was uitgegroeid tot een begrip. De recente aankoop van een wijnlandgoed in Tain l’Hermitage biedt Delas Frères de gelegenheid om het proces van wijnbereiding en rijping van de meest prestigieuze wijnen van het huis te presenteren aan het publiek.

Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.