DEUTZ

Over Deutz

Maison Deutz is een Champagnehuis dat in 1838 in het Franse Aÿ werd opgericht door twee Pruisische immigranten, William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. De twee voormalige wijnhandelaren uit Aix-la-Chapelle bouwden samen het wijnhuis op door verschillende hoogwaardige wijngaarden te kopen. De Frans-Duitse oorsprong van de samenwerking resulteerde in een succesvolle combinatie van het Franse streven naar perfectie en de Duitse technische grondigheid. Toen het paar besloot wijn te verbouwen en hun Champagne internationaal te gaan verkopen, waren ze al overtuigd van de unieke kwaliteit van hun Champagne. De hoogwaardige kwaliteit is te danken aan technische kennis en een passie voor het maken van wijn en Champagne. Deze hoge kwaliteit is nog steeds het visitekaartje van het huis.

 

Beeld

Passie

De passie voor uitmuntendheid staat aan de basis van alle beslissingen die Maison Deutz neemt en vormt het fundament van het Champagnehuis. Het huis voelt als een familiebedrijf dat belang stelt in zowel het welzijn van medewerkers als de wensen van klanten. Het streven naar perfectie begint al met de selectie van de beste druiven van telers die al generaties lang samenwerken met Deutz. Het wijnhuis, waar geduld het toverwoord is, brengt de beste wijnen voort, met passie en respect geproduceerd. Deutz is trots op het feit dat 80% van de druiven van Grand Cru’s en Premier Cru’s afkomstig zijn. De druiven worden vervolgens aan een verdere selectie onderworpen, zodat alleen de allerbeste overblijven.

Het ‘Deutz trio Prestige’ bestaat uit drie cuvées de prestige, elk met een geheel eigen persoonlijkheid. Cuvée William Deutz is gemaakt van de beste Pinot Noir-, Pinot Meunier- en Chardonnay druiven; Cuvée Amour de Deutz is gemaakt van uitsluitend Chardonnay druiven; en tot slot is er Amour de Deutz Rosé. Elk van deze Champagnes weerspiegelt de kennis, ervaring en verfijning van Maison Deutz.

Beeld

Geen producten gevonden voor deze selectie.