Florio

Één van de eerste Marsala producenten in Italië

In het hart van Sicilië ligt het zonovergoten Marsala. Een warme plaats met een rijke en mineralige bodem en een kenmerkend zacht zeebriesje. De Florio kelders werden in 1833 opgericht door Vincenzo Florio. Het was de eerste Italiaanse producent van Marsala die wijn naar het buitenland exporteerde. Het complex is fascinerend architectonisch en volledig opgetrokken uit tufsteen. Elke ruimte is 165 meter lang en er zijn 104 bogen, meer dan 1400 barriques en ongeveer 600 vaten. 

Marsala van Florio is een versterkte wijn gemaakt van Grillo- of Cataratto druiven. De druiven hebben door de hoeveelheid zon een hoog suikergehalte. Aan de vergistende druivenmost wordt wijnalcohol toegevoegd en rijpt vervolgens via een solerasysteem, waarbij wijnen van verschillende jaren worden gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te krijgen.

Florio is een bedrijf met respect voor traditie, aandacht voor detail en innovatie. Ze presenteren een lijn met producten die duidelijk nauw verbonden zijn met hun land van oorsprong, maar dan in een modern jasje. 

 

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Florio Vecchio Florio dry 
    Florio
    Italie
    Florio Vecchio Sweet is amberkleurig met gouden accenten. Geuren van rozijnen en vanille. In de mond warm en vol met een elegante afdronk van rijp fruit en rozijnen. 
    Actie
    Op voorraad
    Art. 8520292
    Inhoud 75 CL
  2. Florio Terre Arse Marsala Vergine 
    Florio
    Italie
    De kleur is oud goud met gouden accenten. In de neus een extreem fijn aroma met geuren van bittere amandelen en gebrande honing. De smaak is droog en buitengewoon evenwichtig met een sublieme afdronk en aroma's van vanille en zoethout.
    Actie
    Op voorraad
    Art. 8578500
    Inhoud 50 CL

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren