MontGras

Here comes the sun

Viña MontGras bezit meer dan 150 ha wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een dynamisch, jong en zeer modern bedrijf. Sinds de oprichting van dit bedrijf in 1992 heeft MontGras zich gespecialiseerd in de productie van fijne kwaliteitswijnen. Het wijnhuis hanteert vooruitstrevende technologieën en wordt bijgestaan door een groep van nationale en internationale professionals, die hen constant in staat stellen tot het ontwikkelen en innoveren van nieuwe technieken. Voor MontGras is het voortbrengen van wijn een kunst op zich.

Beeld
Beeld

The king of the crispy Sauvignon

De valleien van Leyda zijn adembenemend mooi en geven je het gevoel dat je voor altijd wilt blijven. De zeewind waait verfrissend door je haren en het landschap ademt vrijheid. De wijngaarden van Amaral liggen in Leyda op 160 meter hoogte en 12 kilometer van de kust in de regio San Antonio. Vroeger, ik bedoel heel vroeger (300 miljoen jaar gelden), was dit nog zeegebied. De Maipo-rivier kronkelt in de verte nog door de vallei.

Er zijn drie verschillende bodemsoorten: kalksteen die de zee heeft achtergelaten, alluviale grond dankzij de Maipo-rivier en graniet van het kustgebergte. Het doet mij denken aan de Bourgogne, maar dan iets ruiger. Een rustiek, heuvelachtig en bijzonder landschap met een puur karakter dat wordt weerspiegeld in de wijn. De koning van dit terroir en maker van deze crispy Sauvignon heet Jaime de la Cerda, en hij is de onbetwiste meesterwijnmaker in dit gebied.

Ik begrijp nu waarom de Amaral Sauvignon Blanc je glas uit stuift, zo ontzettend aromatisch is, waar het kenmerkende mineralige vandaan komt en waar hij zijn fruitige karakter aan te danken heeft.
© Ginger de Boer

 

Beeld
Beeld
Beeld
Geen producten gevonden voor deze selectie.