Onder de grond ligt een labyrint van wijnkelders, waar de Cava’s van Codorníu nu al meer dan een eeuw hun tweede fermentatie en rijping ondergaan bij een constante temperatuur. In 1872 maakte Josep Raventós Fatjó voor het eerst in Spanje Cava volgens de Méthode Traditionelle, waarvoor hij lokale druiven uit de Penedés gebruikte: Macabeo, Xarel•lo en Parellada. Hiermee bracht hij een compleet nieuwe sector in de regio tot leven en de naam Codorníu zal voor altijd verbonden zijn aan de geschiedenis van Cava.
Een goede Cava is gemaakt van druiven van hoogwaardige kwaliteit. Daarom selecteert Codorníu zijn druiven zorgvuldig en beheert zijn wijngaarden met zorg. De Cava producent verbouwt al jaren op duurzame wijze. Dat wil zeggen dat men de natuur haar beloop laat en alleen ingrijpt als het evenwicht verstoord wordt. Zo combineert Codorníu traditie en innovatie bij het produceren van Cava, waarbij elke stap van het proces wordt gecontroleerd, totdat de Cava de consument bereikt.