Jean-Jacques Cattier en zijn zoon, Alexandre, Champagne producenten van de elfde en twaalfde generatie, maken de prestige cuvées van Armand de Brignac. Hun droom was om een voortreffelijke Champagne te maken, waarin het allerbeste is verenigd van de regio, waar hun familie al meer dan 250 jaar wijn produceert. In de jaren 1950 las Nelly Cattier, de moeder van Jean-Jacques, een roman waarin het personage ‘M. De Brignac’ voorkwam. Ze vond het een edele naam en registreerde het om te gebruiken voor een nieuwe wijn. Dit verhaal was in de vergetelheid geraakt en toen het huis begin 21e eeuw met de productie van deze nieuwe tête de cuvée begon, besloot Jean-Jacques de bijzondere naam te gebruiken als eerbetoon aan zijn moeder.

Bezoek de website

Champagne Armand de Brignac - 1
Champagne Armand de Brignac - 2

De familie Cattier woont op de Montagne de Reims en bezit 33 hectare wijngaarden in enkele van de meest geprezen cru’s in Champagne, waaronder de dorpen Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses en Ludes. Duurzaamheid staat bij het beheer van de wijngaarden centraal en de wijngaarden van de Cattiers zijn HVE niveau 3 gecertificeerd – de hoogste waardering van de Franse overheid. Dit is een erkenning van de zorg en aandacht die wordt besteed aan bescherming van het milieu voor toekomstige generaties. Alleen het eerste en meest verse deel van de cuvée persing wordt gebruikt, om de best mogelijke Champagne te kunnen maken – een handelsmerk van Armand de Brignac. De zorgvuldige selectie en aandacht voor detail geven het sap zijn heldere, frisse en fruitige karakter, zachte textuur en prachtige balans.

Wat Champagne Armand de Brignac uniek maakt, is de blend van drie oogstjaren. Bij elke assemblage worden de unieke eigenschappen van drie verschillende oogsten samengebracht, waarbij de oorsprong van de assemblages wordt gehandhaafd. De eerst uitgebrachte Champagne van Armand de Brignac, de Brut Gold, blijft de meest iconische cuvée in het assortiment. Deze Champagne is een klassieke assemblage van drie jaargangen van enkele van de meest geprezen terroirs uit de regio. Het resultaat is een cuvée met een helder, fris fruitig karakter en een zachte textuur.