Een bijzonder wijnhuis dat al generaties lang in de familie is, met als ambassadeur Grand Cru Schoenenbourg. 

Van generatie op generatie hebben de families Dopff en Irion, wier geschiedenis teruggaat tot de 16e eeuw, met zorg hun erfgoed beheerd – de wijngaard en het kasteel van Riquewihr. De familienaam Dopff is altijd verbonden geweest aan het plaatsje Riquewihr, één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog besloot René Dopff zijn familie te verlaten om zich aan te sluiten bij de Franse strijdkrachten.

Bezoek de website

vineyard
barrel

Na de oorlog sloegen René Dopff en de weduwe Irion, twee gerenommeerde namen in de wijnbouw in Riquewihr, de handen ineen en vormden samen Dopff & Irion. Één van hun eerste beslissingen was om het historische kasteel van Riquewihr te kopen. René Dopff was een gerenommeerde wijnproducent, die gedurende zijn leven veel heeft betekend voor Elzasser wijnen. Hij stimuleerde de productie van kwaliteitswijnen en koos voor etiketten in een moderne stijl. Bovenal was hij de eerste wijnmaker die druivenrassen koppelde aan ‘terroirs’, oftewel specifieke bodemtypes.

Momenteel huisvest het historische bouwwerk, Château de Riquewihr, het hoofdkantoor van Maison Dopff & Irion. Het wijnhuis werd opgericht in 1945 en het Domaine du Château de Riquewihr beslaat maar liefst 27 hectare. Daarnaast wordt wijn verbouwd op de 5 hectare behorend bij Clos Château d’Isenbourg.
Dit is een groot wijndomein voor Elzasser begrippen, waar 60% van de wijnboeren een wijngaard van minder dan één hectare bestiert.