Wijnhuis Domaines Ott

Het verhaal begint met Marcel Ott in 1896. 120 jaar later omvat Domaines Ott* drie wijnhuizen in twee
wijnstreken AOC Côtes de Provence & AOC Bandol. In 2004 werden de wijnhuizen onderdeel van Champagne Louis Roederer, gerenommeerd producent van verfijnde Franse wijnen. 

Domaines Ott* wordt beheerd door Jean-François en Christian Ott, afstammelingen van de oorspronkelijke oprichter. De kennis van vier generaties wijnmakers in combinatie met hoogwaardige productiemethoden en geavanceerde faciliteiten stellen de neven Ott en hun team in staat om de best mogelijke omstandigheden te creëren voor de wijnbouw. Hun toegewijde werk in de wijngaard versterkt het unieke karakter van de wijnen van Domaines Ott*, die wereldwijd befaamd zijn. 

Bezoek de website

Domaines Ott
Domaines Ott
Een verhaal vol passie

Le Vin Rivage

Château de Selle in Taradeau, Clos Mireille in La Londe Les Maures en Château Romassan in Le Castellet zijn de drie wijndomeinen, met elk een heel eigen terroir. Het hele jaar door houden zij zich met een ervaren team bezig met de wijnbouw. Domaines Ott* streeft er voortdurend naar de wijnen verder te perfectioneren en is altijd op zoek naar dat ene detail dat een goede rosé tot een elegante wijn maakt die voor ‘joie de vivre’ zorgt. 

BY.OTT wordt geblend en gebotteld in de gloednieuwe kelder van Château de Selle, waar een deel van de wijngaard volledig gewijd is aan deze wijn. Het hele proces wordt zorgvuldig uitgevoerd op het wijndomein – van blenden tot opslag – wat resulteert in de perfecte homogeniteit die kenmerkend is
voor karaktervolle wijnen.

BY.OTT is een zachte en verfijnde wijn, een Provençaalse uitnodiging om in goed gezelschap te genieten.

Vakmanschap, ongekende passie en de perfecte ligging zorgen ervoor dat de wijnen van Domaines Ott* uitblinken in kwaliteit. 

Three estates, two appellations, one passion for wine