Springbank werd in 1828 opgericht op de plaats van Archibald Mitchell’s illegale stokerij. De distilleerderij is nu in handen van de huidige CEO van de onderneming, Hedley G. Wright. Hij is de  achter achterkleinzoon van Archibald Mitchell, de vijfde generatie van de Mitchell-familie die aan het hoofd van Springbank staat. 

De distilleerderij ligt in het centrum van Campbeltown, ooit uitgeroepen tot ‘whisky-hoofdstad van de wereld’. “Het zal geen verrassing zijn dat veel van de methoden die door onze voorvaderen werden gebruikt ook nu nog steeds worden toegepast. 

Bezoek de website

Springbank Distilleries - 1
Springbank Distilleries - 2
"We zijn ongelooflijk trots op de whisky"

“We werken volgens traditionele productiemethoden en voeren alle stappen in het proces van whisky maken op ons eigen terrein uit – wat betekent dat we authentieke Schotse whisky brouwen. Bij geen enkele andere distilleerderij in het land wordt het proces volledig met de hand uitgevoerd, zoals bij ons. Dit geeft ons ongeëvenaarde controle over de kwaliteit van de whisky. Al onze  passie en kennis voegen we toe aan het productieproces, zodat whiskydrinkers altijd kunnen genieten van de smaken en karakteristieke kenmerken die synoniem zijn geworden voor Springbank, Hazelburn en Longrow, de drie single malts die we produceren in onze distilleerderij. 

Bezoekers van Campbeltown  kunnen zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van onze distilleerderij tijdens een van de vele rondleidingen die worden verzorgd door ons enthousiaste team dat alles kan vertellen over onze  geschiedenis. 

We zijn ongelooflijk trots op de whisky, de regio en de rijke historie, daarom zetten we ons in om het erfgoed van de distilleerderij te behouden zodat whiskyliefhebbers over de hele wereld nog  eeuwenlang van Springbank zullen kunnen genieten.”