Vallformosa Origen Brut Reserva Organic NV

Vallformosa

Spanje

De kleur is helder geel met groenen tinten. De neus is puur en fruitig en doet denken aan wit fruit zoals appels. Het heeft ook lichte en aangename tonen van rijping. Op het palet is de wijn zacht en romig en heeft het een delicate bubbel, een aangename zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.

Het wijnhuis Vallformosa heeft geen eigen wijngaarden. Het kan rekenen op een veel rijkere bron van topdruiven: meer dan 500 toegewijde wijnboeren vormen samen het hart van deze onderneming. De Club Yo Soy Vallformosa is een platform voor uitwisseling van informatie en kennis, alsook de garantie op sociale zekerheid, opleiding, samenwerking en streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Vallformosa kan op deze manier vanaf de aanplant van nieuwe percelen, doorheen het hele groeiseizoen tot en met de vinificatie en botteling de gehele productieketen aansturen en verbeteren. Samen met 500 families garandeert Vallformosa een duurzame landbouw met respect voor de omgeving en de natuur, resulterend in superieure kwaliteit.

Met meer dan 150 jaar geschiedenis, heeft Vallformosa zich op deze manier weten te onderscheiden op vlak van kwaliteit en zorg voor onze leefwereld, die veel verder gaat dan louter woorden. Elke dag opnieuw worden initiatieven opgestart en investeringen gedaan om onze voetafdruk te verkleinen. Verhoogde aandacht gaat uit naar conserveringsprojecten in wat bekend staat als Area+500, een gebied in hoger gelegen Penedès met een uitzonderlijke biodiversiteit waar de wijngaarden sinds eeuwen perfect geïntegreerd zijn tussen rotsen en heuvels. Het cultiveren van druiven is moeilijker hier, en daardoor ook vaak handmatig, maar de kwalitatieve aspecten van het terroir spreken voor zich.

Vallformosa plaatst mensen en omgeving centraal, en wil superieure cava’s en wijnen produceren door in te zetten op innovatie en duurzaamheid.

De druiven worden handmatig en machinaal geoogst. De eerste fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 14-16ºC. De tweede fermentatie vindt plaats op fles volgens de traditionele methode. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 24 maanden op de droesem.

De kleur is helder geel met groenen tinten. De neus is puur en fruitig en doet denken aan wit fruit zoals appels. Het heeft ook lichte en aangename tonen van rijping. Op het palet is de wijn zacht en romig en heeft het een delicate bubbel, een aangename zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.

Op voorraad
SKU
8549270
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8549270
LandSpanje
WijnsoortWit
OogstjaarNV
StreekCatalonië
ProducentVallformosa
AppellatieDo Cava
DruifMacabeo, Parellada, Xarello
Inhoud75 CL
BiologischJa
VeganJa
Aantal per doos6
FlesafsluitingKurk

Het wijnhuis Vallformosa heeft geen eigen wijngaarden. Het kan rekenen op een veel rijkere bron van topdruiven: meer dan 500 toegewijde wijnboeren vormen samen het hart van deze onderneming. De Club Yo Soy Vallformosa is een platform voor uitwisseling van informatie en kennis, alsook de garantie op sociale zekerheid, opleiding, samenwerking en streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Vallformosa kan op deze manier vanaf de aanplant van nieuwe percelen, doorheen het hele groeiseizoen tot en met de vinificatie en botteling de gehele productieketen aansturen en verbeteren. Samen met 500 families garandeert Vallformosa een duurzame landbouw met respect voor de omgeving en de natuur, resulterend in superieure kwaliteit.

Met meer dan 150 jaar geschiedenis, heeft Vallformosa zich op deze manier weten te onderscheiden op vlak van kwaliteit en zorg voor onze leefwereld, die veel verder gaat dan louter woorden. Elke dag opnieuw worden initiatieven opgestart en investeringen gedaan om onze voetafdruk te verkleinen. Verhoogde aandacht gaat uit naar conserveringsprojecten in wat bekend staat als Area+500, een gebied in hoger gelegen Penedès met een uitzonderlijke biodiversiteit waar de wijngaarden sinds eeuwen perfect geïntegreerd zijn tussen rotsen en heuvels. Het cultiveren van druiven is moeilijker hier, en daardoor ook vaak handmatig, maar de kwalitatieve aspecten van het terroir spreken voor zich.

Vallformosa plaatst mensen en omgeving centraal, en wil superieure cava’s en wijnen produceren door in te zetten op innovatie en duurzaamheid.

De druiven worden handmatig en machinaal geoogst. De eerste fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 14-16ºC. De tweede fermentatie vindt plaats op fles volgens de traditionele methode. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 24 maanden op de droesem.

De kleur is helder geel met groenen tinten. De neus is puur en fruitig en doet denken aan wit fruit zoals appels. Het heeft ook lichte en aangename tonen van rijping. Op het palet is de wijn zacht en romig en heeft het een delicate bubbel, een aangename zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.

Commitment to territory, people, quality, environment and innovation

Vallformosa plaatst mensen en omgeving centraal, en wil superieure cava’s en wijnen produceren door in te zetten op innovatie en duurzaamheid.

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Het wijnhuis Vallformosa heeft geen eigen wijngaarden. Het kan rekenen op een veel rijkere bron van topdruiven: meer dan 500 toegewijde wijnboeren vormen samen het hart van deze onderneming. De Club Yo Soy Vallformosa is een platform voor uitwisseling van informatie en kennis, alsook de garantie op sociale zekerheid, opleiding, samenwerking en streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Vallformosa kan op deze manier vanaf de aanplant van nieuwe percelen, doorheen het hele groeiseizoen tot en met de vinificatie en botteling de gehele productieketen aansturen en verbeteren. Samen met 500 families garandeert Vallformosa een duurzame landbouw met respect voor de omgeving en de natuur, resulterend in superieure kwaliteit.

Beeld
Beeld
Beeld

Met meer dan 150 jaar geschiedenis, heeft Vallformosa zich op deze manier weten te onderscheiden op vlak van kwaliteit en zorg voor onze leefwereld, die veel verder gaat dan louter woorden. Elke dag opnieuw worden initiatieven opgestart en investeringen gedaan om onze voetafdruk te verkleinen. Verhoogde aandacht gaat uit naar conserveringsprojecten in wat bekend staat als Area+500, een gebied in hoger gelegen Penedès met een uitzonderlijke biodiversiteit waar de wijngaarden sinds eeuwen perfect geïntegreerd zijn tussen rotsen en heuvels. Het cultiveren van druiven is moeilijker hier, en daardoor ook vaak handmatig, maar de kwalitatieve aspecten van het terroir spreken voor zich.

Spanje

Spanje is het drie na grootste wijn producerende land ter wereld. Hier worden veel verschillende druivenrassen verbouwd en het land kent zeer uiteenlopende klimaten, van regenachtig en gematigd in het groene noordwesten tot zeer heet en droog in het zuiden. De opbrengst per hectare is veel lager, omdat de wijngaarden niet intensief beplant zijn. Dit heeft te maken met het feit dat er simpelweg genoeg ruimte is om de druiven ruim aan te planten.

De grootste wijnregio’s zijn Rioja, Rueda en Ribera del Duero. Rioja strekt zich uit langs de oevers van rivier de Ebro en staat voor pure kwaliteit. Het was het allereerste Spaanse wijngebied dat de status DOC (denominación de origen calificada) verwierf. In Rueda worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd zoals de frisse Verdejo en in het hart van Noord-Spanje vind je wijnstreek Ribera del Duero. De wijngaarden hier strekken zich uit in de vallei langs de oever van rivier de Duero en de meest verbouwde druif is Tempranillo. De basis van de betere Spaanse wijnen.

Maak een block aan met identifier: "streek-8571"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-6928"