Donnachiara "Resilienza" Falanghina Beneventano IGT 2021

DONNACHIARA

Italie

De kleur is helder geel. In de neus een bouquet van intens fruit en florale tonen van acacia, peer, abrikoos en gesuikerde citrus. De smaak is droog en zacht met een geweldige zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.

Donnachiara is een winery, gelegen in de Irpinia-appellatie in de regio Campania in Zuid-Italië. De wijnmakerij ligt op een hoge heuvel in de stad Montefalcione, waar ze al 5 generaties druiven verbouwen. Het bedrijf noemt zichzelf een landbouwbedrijf en ze produceren Irpinia’s drie DOCG-wijnen - Fiano di Avellino, Taurasi en Greco di Tufo – en traditionele Aglianico- en Falanghina-wijnen.

De wijnmakerij werd opgericht in 2005 toen de familie uiteindelijk besloot om hun eigen wijnen te maken. Chiara Petitto had de wijngaarden geërfd en na de uitbreiding van zeer geschikte wijngaarden in het bergachtige achterland van Napels, genaamd Irpinia heeft Chiara het bedrijf binnen een paar jaar omgebouwd tot solide Campanisch wijnhuis met een nieuw vinificatiecentrum en proefruimte. Wat begon als een hobby is nu een strak georganiseerd familieproject geworden dat zich richt op consistente hoge kwaliteit in de wijnproductie in de Avellino-wijnstreek. Het managementteam bestaat voornamelijk uit vrouwen en het wijnhuis wordt tegenwoordig beheerd door Ilaria Pettito, dochter van Chiara. Zij moderniseerde de wijnmakerij, vernieuwde de etiketten en concentreert zich op duurzame landbouw toegelegd op de passie voor de ontwikkeling van druiven.

Donnachiara zet zich in voor het milieu en is het enige landbouwbedrijf dat is opgenomen in de Italiaanse lijst van eco-duurzame bedrijven. Al ongeveer 10 jaar ondersteunt het bedrijf het gebruik van antiparasitaire producten en houdt het zich aan de modellen van geïntegreerde plaagbestrijding. De winery maakt gebruik van zonne-energie en recycled hun water. De missie van Donnachiara is om de traditionele druivenrassen van het lokale grondgebied te behouden en zich te concentreren op milieubescherming in de wijngaarden.

Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie van deze wijn, waarbij de druiven streng worden gecontroleerd en de oogst uitsluitend plaatsvindt gedurende de koelste uren van de dag. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen. Er vindt geen malolactische vergisting plaats. Na het fermentatieproces rijpt de wijn nog een aantal maanden door op fles voordat het op de markt gebracht wordt. 

De kleur is helder geel. In de neus een bouquet van intens fruit en florale tonen van acacia, peer, abrikoos en gesuikerde citrus. De smaak is droog en zacht met een geweldige zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.

Perfect in combinatie met pasta met lichte sauzen, schaal- en schelpdieren en verse kazen.

Op voorraad
SKU
8533250
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8533250
LandItalie
WijnsoortWit
Oogstjaar2021
StreekCampania
ProducentDONNACHIARA
AppellatieBeneventano Igt
DruifFalanghina
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
FlesafsluitingKurk

Donnachiara is een winery, gelegen in de Irpinia-appellatie in de regio Campania in Zuid-Italië. De wijnmakerij ligt op een hoge heuvel in de stad Montefalcione, waar ze al 5 generaties druiven verbouwen. Het bedrijf noemt zichzelf een landbouwbedrijf en ze produceren Irpinia’s drie DOCG-wijnen - Fiano di Avellino, Taurasi en Greco di Tufo – en traditionele Aglianico- en Falanghina-wijnen.

De wijnmakerij werd opgericht in 2005 toen de familie uiteindelijk besloot om hun eigen wijnen te maken. Chiara Petitto had de wijngaarden geërfd en na de uitbreiding van zeer geschikte wijngaarden in het bergachtige achterland van Napels, genaamd Irpinia heeft Chiara het bedrijf binnen een paar jaar omgebouwd tot solide Campanisch wijnhuis met een nieuw vinificatiecentrum en proefruimte. Wat begon als een hobby is nu een strak georganiseerd familieproject geworden dat zich richt op consistente hoge kwaliteit in de wijnproductie in de Avellino-wijnstreek. Het managementteam bestaat voornamelijk uit vrouwen en het wijnhuis wordt tegenwoordig beheerd door Ilaria Pettito, dochter van Chiara. Zij moderniseerde de wijnmakerij, vernieuwde de etiketten en concentreert zich op duurzame landbouw toegelegd op de passie voor de ontwikkeling van druiven.

Donnachiara zet zich in voor het milieu en is het enige landbouwbedrijf dat is opgenomen in de Italiaanse lijst van eco-duurzame bedrijven. Al ongeveer 10 jaar ondersteunt het bedrijf het gebruik van antiparasitaire producten en houdt het zich aan de modellen van geïntegreerde plaagbestrijding. De winery maakt gebruik van zonne-energie en recycled hun water. De missie van Donnachiara is om de traditionele druivenrassen van het lokale grondgebied te behouden en zich te concentreren op milieubescherming in de wijngaarden.

Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie van deze wijn, waarbij de druiven streng worden gecontroleerd en de oogst uitsluitend plaatsvindt gedurende de koelste uren van de dag. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen. Er vindt geen malolactische vergisting plaats. Na het fermentatieproces rijpt de wijn nog een aantal maanden door op fles voordat het op de markt gebracht wordt. 

De kleur is helder geel. In de neus een bouquet van intens fruit en florale tonen van acacia, peer, abrikoos en gesuikerde citrus. De smaak is droog en zacht met een geweldige zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.

Perfect in combinatie met pasta met lichte sauzen, schaal- en schelpdieren en verse kazen.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8312"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Het prachtige Campania rijst op bij de Tyrreense zeekust, van oude visserdorpjes en chique badplaatsen, langs de stad Napels en de torenhoge berg Vesuvius tot heuvels omgeven door citroenboomgaarden, olijfbomen en wijngaarden. Hoewel deze zuidelijke regio nog niet dezelfde reputatie geniet voor geweldige wijnen als Toscane of Piemonte, produceert Campania geweldige wijnen, uniek voor het gebied, die meer aandacht verdienen. 

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6905"