Florio Vecchio Florio dry

Florio

Italie
Florio Vecchio Sweet is amberkleurig met gouden accenten. Geuren van rozijnen en vanille. In de mond warm en vol met een elegante afdronk van rijp fruit en rozijnen. 

De wijn wordt geproduceerd in het kustgebied van Marsala en het binnenland van de provincie Trapani. Hier genieten de wijngaarden van milde winters en zeer hete, droge zomers. Typische Marsala getrainde wijnranken met tenminste 5000 palnten per hectare. De druiven worden met de hand laat in september geplukt. Vervolgens worden de druiven met een zeer hoog suikergehalte geperst om aan de must alle kwaliteiten die in de huid van de druif zitten te geven. De wijn wordt bijna 3 jaar in eikenhouten vaten gerijpt en daarna nog minstens 3 maanden op de fles.

Florio Vecchio Sweet is amberkleurig met gouden accenten. Geuren van rozijnen en vanille. In de mond warm en vol met een elegante afdronk van rijp fruit en rozijnen. 

De wijn kan goed gedronken worden als aperatief, bij geroosterde amandelen en ook mooi bij "medium aged" kazen. Het is ook een traditionele dessertwijn en past daarom ook prachtig bij gebak en gedroogd fruit.

Op voorraad
SKU
8520292
Inhoud
75 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8520292
LandItalie
WijnsoortRood
StreekMarsala
ProducentFlorio
AppellatieMarsala DOC
DruifCatarratto, Grillo
Vintage2013
Inhoud75 CL
SmaakElegant, vol en rond
Serveer Temperatuur8 - 10

De wijn wordt geproduceerd in het kustgebied van Marsala en het binnenland van de provincie Trapani. Hier genieten de wijngaarden van milde winters en zeer hete, droge zomers. Typische Marsala getrainde wijnranken met tenminste 5000 palnten per hectare. De druiven worden met de hand laat in september geplukt. Vervolgens worden de druiven met een zeer hoog suikergehalte geperst om aan de must alle kwaliteiten die in de huid van de druif zitten te geven. De wijn wordt bijna 3 jaar in eikenhouten vaten gerijpt en daarna nog minstens 3 maanden op de fles.

Florio Vecchio Sweet is amberkleurig met gouden accenten. Geuren van rozijnen en vanille. In de mond warm en vol met een elegante afdronk van rijp fruit en rozijnen. 

De wijn kan goed gedronken worden als aperatief, bij geroosterde amandelen en ook mooi bij "medium aged" kazen. Het is ook een traditionele dessertwijn en past daarom ook prachtig bij gebak en gedroogd fruit.

Één van de eerste Marsala producenten in Italië

In het hart van Sicilië ligt het zonovergoten Marsala. Een warme plaats met een rijke en mineralige bodem en een kenmerkend zacht zeebriesje. De Florio kelders werden in 1833 opgericht door Vincenzo Florio. Het was de eerste Italiaanse producent van Marsala die wijn naar het buitenland exporteerde. Het complex is fascinerend architectonisch en volledig opgetrokken uit tufsteen. Elke ruimte is 165 meter lang en er zijn 104 bogen, meer dan 1400 barriques en ongeveer 600 vaten. 

Marsala van Florio is een versterkte wijn gemaakt van Grillo- of Cataratto druiven. De druiven hebben door de hoeveelheid zon een hoog suikergehalte. Aan de vergistende druivenmost wordt wijnalcohol toegevoegd en rijpt vervolgens via een solerasysteem, waarbij wijnen van verschillende jaren worden gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te krijgen.

Florio is een bedrijf met respect voor traditie, aandacht voor detail en innovatie. Ze presenteren een lijn met producten die duidelijk nauw verbonden zijn met hun land van oorsprong, maar dan in een modern jasje. 

 

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-6643"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7081"