Zensa Nero D'Avola Appassimento DOP Sicilia 2021

Zensa

Italie

Diep donker paar van kleur en intense aroma's van blauwe bessen en bramen. Zijde zacht, kruidig met tonen van zwarte peper en pure chocolade en een lichte ondertoon van vanille. De tannine zijn elegant en de afdronk lang en fruitig.

ZENSA wordt uitgesproken als Senza, de Italiaanse definitie van "zonder doen" geen chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde druiven.

De Nero d'Avola druiven gedijen op volledig organische wijngaarden in de provincie Trapani in Sicilië. De wijnstokken zijn aangeplant volgens het Guyot training system, Dit systeem komt uit Frankrijk en heeft in de 19de eeuw Italië bereikt. Een eeuwenoud systeem waarbij de wijnstokken en de vegetatie worden ondersteund door lange stokken met kabels. Dit systeem maakt het snoeien gemakkelijker en doordat de vegetatie en de trossen verder van de bodem groeien (naar boven) haalt dit de suikerconcentratie naar beneden, omdat de wortels langer nodig hebben om warmte af te geven. De aciditeit (zuurgraad) gaat hierdoor iets omhoog.

De stokken zijn 20 tot 35 jaar oud. Alle druiven worden rond half september met de hand geplukt. 15% van de wijn rijpt gedurende 8 maanden op Amerikaans eiken.

Diep donker paar van kleur en intense aroma's van blauwe bessen en bramen. Zijde zacht, kruidig met tonen van zwarte peper en pure chocolade en een lichte ondertoon van vanille. De tannine zijn elegant en de afdronk lang en fruitig.

Op voorraad
SKU
8701510
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8701510
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2021
StreekSicilië
ProducentZensa
AppellatieTerre Siciliane Igt
DruifNero D'Avola
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur16 - 18
BiologischJa
VeganJa
FlesafsluitingKurk

ZENSA wordt uitgesproken als Senza, de Italiaanse definitie van "zonder doen" geen chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde druiven.

De Nero d'Avola druiven gedijen op volledig organische wijngaarden in de provincie Trapani in Sicilië. De wijnstokken zijn aangeplant volgens het Guyot training system, Dit systeem komt uit Frankrijk en heeft in de 19de eeuw Italië bereikt. Een eeuwenoud systeem waarbij de wijnstokken en de vegetatie worden ondersteund door lange stokken met kabels. Dit systeem maakt het snoeien gemakkelijker en doordat de vegetatie en de trossen verder van de bodem groeien (naar boven) haalt dit de suikerconcentratie naar beneden, omdat de wortels langer nodig hebben om warmte af te geven. De aciditeit (zuurgraad) gaat hierdoor iets omhoog.

De stokken zijn 20 tot 35 jaar oud. Alle druiven worden rond half september met de hand geplukt. 15% van de wijn rijpt gedurende 8 maanden op Amerikaans eiken.

Diep donker paar van kleur en intense aroma's van blauwe bessen en bramen. Zijde zacht, kruidig met tonen van zwarte peper en pure chocolade en een lichte ondertoon van vanille. De tannine zijn elegant en de afdronk lang en fruitig.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-6839"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Sicilië


Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6996"