Tommasi Amarone della Valpolicella Classico DOCG 120yrs Limited Edition in Giftbox 2017

TOMMASI VITICOLTORI

Italie

De kleur is intens robijnrood. De neus onthult fluweelzachte en zuivere aroma’s van zeer rijpe zwarte kersen, donkere pruimen en frisse, licht kruidige tonen. Op het palet is de wijn elegant en tegelijkertijd zacht, omhullend en heeft het een geweldige ruggengraat dankzij de uitstekende balans tussen zuurgraad en tannines. De zeer aangename tanninestructuur vervaagt naar een afdronk van uitstekende persistentie met lichte tonen van rood fruit.

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella. Gemaakt volgends de traditionele 'Appassimento' methode.

In 2022 viert Tommasi het 120-jarige bestaan en wat het familiebedrijf in al die jaren heeft weten te bereiken. Een belangrijke mijlpaal dat het succes van uitmuntende wijnbereiding vertegenwoordigt! Ter ere van deze gelegenheid heeft Tommasi een beperkte oplage van 3000 flessen van het iconische vlaggenschip Amarone della Valpolicella Classico, met een uniek porseleinen label gemaakt in samenwerking met Seletti, waarmee originaliteit wordt toegevoegd tot de iconische Amarone-fles, met aandacht voor details en kwaliteit. Een onverwacht ontwerp met gedurfde look, nieuwe materialen en vormen!

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de prestigieuze ‘La Groletta’ en ‘Conca d’Oro’ wijngaarden in de heuvelachtige Valpolicella Classica regio. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens gedurende 3 maanden gedroogd in de herfst- en wintermaanden in een goed geventileerde ruimte. Hierbij verliezen ze ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. De fermentatie vindt vervolgens plaats in roestvrijstaal gedurende 25 dagen bij een temperatuur van 25-30 graden Celsius, waarna de wijn 3 jaar rijpt in Sloveense eikenhouten vaten van 35 en 65 hl.

De kleur is intens robijnrood. De neus onthult fluweelzachte en zuivere aroma’s van zeer rijpe zwarte kersen, donkere pruimen en frisse, licht kruidige tonen. Op het palet is de wijn elegant en tegelijkertijd zacht, omhullend en heeft het een geweldige ruggengraat dankzij de uitstekende balans tussen zuurgraad en tannines. De zeer aangename tanninestructuur vervaagt naar een afdronk van uitstekende persistentie met lichte tonen van rood fruit.

Zijn elegantie en kruidige structuur maken het een perfecte wijn om te combineren met bijvoorbeeld gestoofde eend of gekonfijt en geroosterd rood vlees. Sensationeel in combinatie met belegen harde kazen, maar ook pure chocolade. Ook heerlijk als after-dinner wijn.






Op voorraad
SKU
8547580
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8547580
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2017
StreekVeneto
ProducentTOMMASI VITICOLTORI
AppellatieValpolicella Classico
DruifCorvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur16 - 18
Aantal per doos6
Alcoholpercentage15%
FlesafsluitingKurk

Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella. Gemaakt volgends de traditionele 'Appassimento' methode.

In 2022 viert Tommasi het 120-jarige bestaan en wat het familiebedrijf in al die jaren heeft weten te bereiken. Een belangrijke mijlpaal dat het succes van uitmuntende wijnbereiding vertegenwoordigt! Ter ere van deze gelegenheid heeft Tommasi een beperkte oplage van 3000 flessen van het iconische vlaggenschip Amarone della Valpolicella Classico, met een uniek porseleinen label gemaakt in samenwerking met Seletti, waarmee originaliteit wordt toegevoegd tot de iconische Amarone-fles, met aandacht voor details en kwaliteit. Een onverwacht ontwerp met gedurfde look, nieuwe materialen en vormen!

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de prestigieuze ‘La Groletta’ en ‘Conca d’Oro’ wijngaarden in de heuvelachtige Valpolicella Classica regio. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens gedurende 3 maanden gedroogd in de herfst- en wintermaanden in een goed geventileerde ruimte. Hierbij verliezen ze ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. De fermentatie vindt vervolgens plaats in roestvrijstaal gedurende 25 dagen bij een temperatuur van 25-30 graden Celsius, waarna de wijn 3 jaar rijpt in Sloveense eikenhouten vaten van 35 en 65 hl.

De kleur is intens robijnrood. De neus onthult fluweelzachte en zuivere aroma’s van zeer rijpe zwarte kersen, donkere pruimen en frisse, licht kruidige tonen. Op het palet is de wijn elegant en tegelijkertijd zacht, omhullend en heeft het een geweldige ruggengraat dankzij de uitstekende balans tussen zuurgraad en tannines. De zeer aangename tanninestructuur vervaagt naar een afdronk van uitstekende persistentie met lichte tonen van rood fruit.

Zijn elegantie en kruidige structuur maken het een perfecte wijn om te combineren met bijvoorbeeld gestoofde eend of gekonfijt en geroosterd rood vlees. Sensationeel in combinatie met belegen harde kazen, maar ook pure chocolade. Ook heerlijk als after-dinner wijn.






Wijnen vol Italiaanse passie!

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Beeld

Traditie, stijl en klasse

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Veneto

Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7005"