Donnachiara Irpinia Aglianico DOC 2020

DONNACHIARA

Italie

De kleur is intens robijnrood. Het bouquet is vol, complex, intens met aroma’s van mineralen, bessencompote, kruiden, leer en aardse tonen. In de mond veel fruit, intensiteit, een volle body, zachte en sappige tannines en een smaakvolle afdronk van rijpe aardbeien, pruimen, room en tonen van kruiden.

Donnachiara is een winery, gelegen in de Irpinia-appellatie in de regio Campania in Zuid-Italië. De wijnregio van Campania strekt zich uit rond de bruisende stad Napels. In het groene land en op de prachtige heuvels van Montefalcione maken de wijngaarden van Donnachiara grote indruk. Bij Donnachiara verbouwen ze al 5 generaties druiven. Het heeft een rijke geschiedenis die wordt beschouwd als een ode aan de Italiaanse adel. Een wijndomein waar vrouwen steeds een doorslaggevende rol hebben gehad. De visie van Donnachiara is om steeds op zoek te gaan naar het beste wat de natuur ons kan geven. Het feit dat ze zich laten bijstaan door één van Italië meest getalenteerde oenologen, Ricardo Cottarella is hier tekenend voor. Ze produceren Irpinia’s drie DOCG-wijnen - Fiano di Avellino, Taurasi en Greco di Tufo – en traditionele Aglianico- en Falanghina-wijnen.

De wijnmakerij werd opgericht in 2005 toen de familie uiteindelijk besloot om hun eigen wijnen te maken. Chiara Petitto had de wijngaarden geërfd en na de uitbreiding van zeer geschikte wijngaarden in het bergachtige achterland van Napels, genaamd Irpinia heeft Chiara het bedrijf binnen een paar jaar omgebouwd tot solide Campanisch wijnhuis met een nieuw vinificatiecentrum en proefruimte. Wat begon als een hobby is nu een strak georganiseerd familieproject geworden dat zich richt op consistente hoge kwaliteit in de wijnproductie in de Avellino-wijnstreek. Het managementteam bestaat voornamelijk uit vrouwen en het wijnhuis wordt tegenwoordig beheerd door Ilaria Pettito, dochter van Chiara. Zij moderniseerde de wijnmakerij, vernieuwde de etiketten en concentreert zich op duurzame landbouw toegelegd op de passie voor de ontwikkeling van druiven.

Donnachiara zet zich in voor het milieu en is het enige landbouwbedrijf dat is opgenomen in de Italiaanse lijst van eco-duurzame bedrijven. Al ongeveer 10 jaar ondersteunt het bedrijf het gebruik van antiparasitaire producten en houdt het zich aan de modellen van geïntegreerde plaagbestrijding. De winery maakt gebruik van zonne-energie en recycled hun water. De missie van Donnachiara is om de traditionele druivenrassen van het lokale grondgebied te behouden en zich te concentreren op milieubescherming in de wijngaarden.

Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen. De wijn rijpt op de most gedurende 10 dagen en de malolactische vergisting vindt plaats in barriques. De wijn rijpt vervolgens nog 3 maanden in barriques.

De kleur is intens robijnrood. Het bouquet is vol, complex, intens met aroma’s van mineralen, bessencompote, kruiden, leer en aardse tonen. In de mond veel fruit, intensiteit, een volle body, zachte en sappige tannines en een smaakvolle afdronk van rijpe aardbeien, pruimen, room en tonen van kruiden.


Perfect in combinatie met steak en wildgerechten, maar ook gerechten met truffel, pasta's met volle sauzen en diverse kazen.

 

Op voorraad
SKU
8533240
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8533240
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2020
StreekCampania
ProducentDONNACHIARA
AppellatieIrpinia Aglianico DOC
DruifAglianico
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur16 - 18
FlesafsluitingKurk

Donnachiara is een winery, gelegen in de Irpinia-appellatie in de regio Campania in Zuid-Italië. De wijnregio van Campania strekt zich uit rond de bruisende stad Napels. In het groene land en op de prachtige heuvels van Montefalcione maken de wijngaarden van Donnachiara grote indruk. Bij Donnachiara verbouwen ze al 5 generaties druiven. Het heeft een rijke geschiedenis die wordt beschouwd als een ode aan de Italiaanse adel. Een wijndomein waar vrouwen steeds een doorslaggevende rol hebben gehad. De visie van Donnachiara is om steeds op zoek te gaan naar het beste wat de natuur ons kan geven. Het feit dat ze zich laten bijstaan door één van Italië meest getalenteerde oenologen, Ricardo Cottarella is hier tekenend voor. Ze produceren Irpinia’s drie DOCG-wijnen - Fiano di Avellino, Taurasi en Greco di Tufo – en traditionele Aglianico- en Falanghina-wijnen.

De wijnmakerij werd opgericht in 2005 toen de familie uiteindelijk besloot om hun eigen wijnen te maken. Chiara Petitto had de wijngaarden geërfd en na de uitbreiding van zeer geschikte wijngaarden in het bergachtige achterland van Napels, genaamd Irpinia heeft Chiara het bedrijf binnen een paar jaar omgebouwd tot solide Campanisch wijnhuis met een nieuw vinificatiecentrum en proefruimte. Wat begon als een hobby is nu een strak georganiseerd familieproject geworden dat zich richt op consistente hoge kwaliteit in de wijnproductie in de Avellino-wijnstreek. Het managementteam bestaat voornamelijk uit vrouwen en het wijnhuis wordt tegenwoordig beheerd door Ilaria Pettito, dochter van Chiara. Zij moderniseerde de wijnmakerij, vernieuwde de etiketten en concentreert zich op duurzame landbouw toegelegd op de passie voor de ontwikkeling van druiven.

Donnachiara zet zich in voor het milieu en is het enige landbouwbedrijf dat is opgenomen in de Italiaanse lijst van eco-duurzame bedrijven. Al ongeveer 10 jaar ondersteunt het bedrijf het gebruik van antiparasitaire producten en houdt het zich aan de modellen van geïntegreerde plaagbestrijding. De winery maakt gebruik van zonne-energie en recycled hun water. De missie van Donnachiara is om de traditionele druivenrassen van het lokale grondgebied te behouden en zich te concentreren op milieubescherming in de wijngaarden.

Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen. De wijn rijpt op de most gedurende 10 dagen en de malolactische vergisting vindt plaats in barriques. De wijn rijpt vervolgens nog 3 maanden in barriques.

De kleur is intens robijnrood. Het bouquet is vol, complex, intens met aroma’s van mineralen, bessencompote, kruiden, leer en aardse tonen. In de mond veel fruit, intensiteit, een volle body, zachte en sappige tannines en een smaakvolle afdronk van rijpe aardbeien, pruimen, room en tonen van kruiden.


Perfect in combinatie met steak en wildgerechten, maar ook gerechten met truffel, pasta's met volle sauzen en diverse kazen.

 

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8312"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Het prachtige Campania rijst op bij de Tyrreense zeekust, van oude visserdorpjes en chique badplaatsen, langs de stad Napels en de torenhoge berg Vesuvius tot heuvels omgeven door citroenboomgaarden, olijfbomen en wijngaarden. Hoewel deze zuidelijke regio nog niet dezelfde reputatie geniet voor geweldige wijnen als Toscane of Piemonte, produceert Campania geweldige wijnen, uniek voor het gebied, die meer aandacht verdienen. 

Maak een block aan met identifier: "appelatie-8329"