Tommasi 'Le Fornaci' Lugana Riserva DOC 2020

TOMMASI VITICOLTORI

Italie

Briljante gouden highlights karakteriseren deze harmonieuze wijn samen met zijn intense, geëvolueerde aroma’s. De rijke boeket melanges samen met frisse, minerale tonen van rijp geel fruit en de geconcentreerde smaak combineert bloemige en citrusachtige sensaties met delicate honingachtige tonen en een elegante afdronk van vanille en walnoten. De afdronk is lang, mondvullend, intrigerend en persistent.

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles. Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

Tommasi Lugana wordt gemaakt van Turbiana (ofwel Trebbiano di Lugana) druiven van de 'Le Fornaci' wijngaarden van de Tommasi familie in San Martino, de zone van Lugana ten zuiden van het Gardameer bij Sirmione. De wijngaarden staan beplant met hoge dichtheid, Guyot-getrainde wijnstokken. Eén perceel wijnstokken staat op kalksteengrond, met gevarieerde gelaagdheid en een forse klei inhoud; de andere twee hebben een zanderige samenstelling en zijn rijk aan leem. De druiven geselecteerd uit de kleiachtige bodem geven body en structuur; de zandgrond, aan de andere kant, geeft aroma en elegantie.

Na het handmatig oogsten en het selecteren van de beste trossen vindt er een delicate, zachte persing plaats. Er is een strikt vinificatieprotocol waarbij fermentatie gedurende 10/12 dagen plaatsvindt in roestvrijstalen tanks, waarna 25% verfijnt in eiken vaten van 500 liter en 75% in roestvrijstalen tanks gedurende 18 maanden, alvorens te worden geblend, gebotteld en gerijpt voor nog 6 maanden op fles.

Briljante gouden highlights karakteriseren deze harmonieuze wijn samen met zijn intense, geëvolueerde aroma’s. De rijke boeket melanges samen met frisse, minerale tonen van rijp geel fruit en de geconcentreerde smaak combineert bloemige en citrusachtige sensaties met delicate honingachtige tonen en een elegante afdronk van vanille en walnoten. De afdronk is lang, mondvullend, intrigerend en persistent.

Perfect om te combineren met typische smaken van het Gardameer als geroosterd brood besprenkeld met extra vergine olijfolie en gearomatiseerd met geraspte citroenschil, basilicumblaadjes en een paar olijven. De rijke smaak combineert ook goed met pastagerechten. milde belegen kazen, vleesgerechten, maar ook zeker zoetwatervis.

Op voorraad
SKU
8535920
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8535920
LandItalie
WijnsoortWit
Oogstjaar2020
StreekVeneto
ProducentTOMMASI VITICOLTORI
AppellatieLugana Riserva DOC
DruifTurbiana
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
FlesafsluitingKurk

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles. Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

Tommasi Lugana wordt gemaakt van Turbiana (ofwel Trebbiano di Lugana) druiven van de 'Le Fornaci' wijngaarden van de Tommasi familie in San Martino, de zone van Lugana ten zuiden van het Gardameer bij Sirmione. De wijngaarden staan beplant met hoge dichtheid, Guyot-getrainde wijnstokken. Eén perceel wijnstokken staat op kalksteengrond, met gevarieerde gelaagdheid en een forse klei inhoud; de andere twee hebben een zanderige samenstelling en zijn rijk aan leem. De druiven geselecteerd uit de kleiachtige bodem geven body en structuur; de zandgrond, aan de andere kant, geeft aroma en elegantie.

Na het handmatig oogsten en het selecteren van de beste trossen vindt er een delicate, zachte persing plaats. Er is een strikt vinificatieprotocol waarbij fermentatie gedurende 10/12 dagen plaatsvindt in roestvrijstalen tanks, waarna 25% verfijnt in eiken vaten van 500 liter en 75% in roestvrijstalen tanks gedurende 18 maanden, alvorens te worden geblend, gebotteld en gerijpt voor nog 6 maanden op fles.

Briljante gouden highlights karakteriseren deze harmonieuze wijn samen met zijn intense, geëvolueerde aroma’s. De rijke boeket melanges samen met frisse, minerale tonen van rijp geel fruit en de geconcentreerde smaak combineert bloemige en citrusachtige sensaties met delicate honingachtige tonen en een elegante afdronk van vanille en walnoten. De afdronk is lang, mondvullend, intrigerend en persistent.

Perfect om te combineren met typische smaken van het Gardameer als geroosterd brood besprenkeld met extra vergine olijfolie en gearomatiseerd met geraspte citroenschil, basilicumblaadjes en een paar olijven. De rijke smaak combineert ook goed met pastagerechten. milde belegen kazen, vleesgerechten, maar ook zeker zoetwatervis.

Wijnen vol Italiaanse passie!

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Beeld

Traditie, stijl en klasse

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Veneto

Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-8347"